CTP Genel Merkezi tarafından hazırlandığı iddia edilerek Erkan Eminaga tarafından WhatsApp üzerinden yayılan listenin Ahmet Derya Doğuş Derya Asım Akansoy Erkan Eminaga Niyazi Düzgün ve Kutluay Erk tarafindan hazırlandığı iddia ediliyor.

Aynı ekibin asıl amacının Naci Talat in kızı Sıla Usar, Armağan Candan ve Salahi Şahiner, 3 belediye başkanıni ve özellikle gençleri hedef aldığı ve bunun ortaya çıkması üzerine bu liste ile olayı örtmeye çalışan ekibe parti içerisinde çok ciddi tepkinin doğduğunu ve CTP Genel Başkanı Tufan Erhurmanin da sosyal medya üzerinden yayınladığı bir bildiri ile olayin düzmece olduğunu ve kimsenin bu listeye itibar etmemesini, CTP üyelerinin kimlere oy kullanabildigini bilen, bu tip listelere tevesul edilmemesini ve bu tip organizyon içerisinde yer alan herkesi kınadığını söyledi...

TUFAN ERHÜRMAN'IN AÇIKLAMASI

"Internet gazetelerinde ve sosyal medyada yapılan bazı yayınlar üzerine böyle bir açıklama yapılması maalesef zorunlu olmuştur: CTP Genel Merkezi'nin hiçbir şekilde bir liste çalışması olmadığı ve asla olamayacağı gibi, böyle bir girişimde bulunulmuş olması da Genel Merkez tarafından kesinlikle yanlış olarak değerlendirilmektedir. PM üyesi adayı olan arkadaşlarımızın hepsi CTP'lidir ve CTP için birbirinden değerlidir. Her bir CTP üyesi PM'de yer alacak üyeleri kendi iradesiyle saptama ehliyetine fazlasıyla sahiptir. Kurultay sonucunda kimler kazanırsa kazansın kazanan CTP olacak, kazanamayan arkadaşlarımız da CTP üyesi olarak Partimiz ve halkımız için çalışmaya devam edecektir. Kurultayımızın sağ duyusuna güvenim tamdır..."

CTP İÇİNDE YAYILAN LİSTE

"Sevgili arkadaşlar, 27. Olağan Kurultaya giderken sorunlarımızı diyalog içinde çözmek, yeni dönemde Parti'yi ileriye taşıyacak güçlü bir PM oluşturmak için bir grup Partili tarafından tüm duyarlılıkları ve deneyimleri de dikkate alınarak adaylar arasından yetmiş kişilik LİSTE hazırlanmıştır. Bu listede ismi olmayıp yeni dönemde PM'de görev yapmak isteyen arkadaşlara veya listede adı olmayıp oy vermek istediği adayları listeye almalarına imkan sağlamak için beş adaylık boş bırakılmıştır. Oluşturulan liste tamamen tavsiye niteliğindedir. Listeye dahil olmayan aday yoldaşlarımıza saygı ve sevgimiz bakidir. Herbir üye dilediği adaya oy verme konusunda özgürdür. Tercih tamamen üyenindir. Amaç uyum içinde, yüksek katılımlı coşkulu bir kurultay sonrası üretken bir PM oluşturmaktır. Gelin hep beraber 27. Olağan Kurultayımıza katılalım ve Kurultayımızı bir demokrasi şölenine dönüştürelim. Gelin hep beraber Partimize sahip çıkalım. CTP bizimdir, CTP evimizdir ailemizdir. Yurdumuzdur. CTP emeğimiz, alın terimiz, tertemiz düşlerimiz, umutlarımızdır. Ahmet Derya Ahmet Gürol Ersun Ahmet Latif Alev Şensoy Ali Alnar Ali Dayıoğlu Ali Karavezirler Ali Seylani Alpay Afşaroğlu Alpay Çelebi Armağan Candan Asaf Şenol Asım Akansoy Bengül Gargınsu Berkan Tokar Birol Karaman Burhan Eraslan Büke Ada Caner Özdevran Cemal Mert Cemal Türkler Cezar Ekinci Çiçek Göçkün Derviş Aygın Doğan Şbahali Doğuş Derya Ekrem Güneş Emel Kişi Emel Ulaş Erdoğan Sorakın Erkan Eminağa Fatoş Erozan Fatma Şençağ Fazilet Özdenefe Feriha Tel Fide Kürşat Fikri Toros Günel Yücener Hamit Caner Harper Bahadi Hasan Öztaş Hasan Özüorçun Hülya Demirel Akbil Hüseyin Erçal Hüseyin Gürşan Hüseyin Özel İlke Sabit Soyer İpek Akın Kutlay Erk Meftüne Hocalı Mehmet Çağlar Mehmet Kaptan Bensen Mehmetali Güröz Muhittin Tolga Özsağlam Niyazi Düzgün Ongun Talat Onur Olguner Onursal Akdeniz Osman Bican Ömer Naşit Salahi Şahiner Serkan Soyalan Sıla Usar İncirli Simge Okburan Soydan Borakan Teberrüken Uluçay Tülay Sönmez Tülin Murat Ulaş Erzen Ürün Solyalı Veli Garanti Yalçın Kömürcügil Zekiye Gece..."

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin Büyük Kurultay’ı bugün  saat 09.30’da Atatürk Spor Salonu’nda toplanacak. 

CTP tarafından yapılan yazılı açıklamaya gore “Yarına yürüyoruz, gülümse” ana temasıyla hazırlanılan 27. Olağan Kurultay’da 75 kişilik Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri belirlenecek. 

Genel Başkanlığa tek aday olan Tufan Erhürman’ın yanı sıra, 126 kişinin başvurduğu Parti Meclisi yapılacak seçimin ardından belirlenecek. 

Editör: TE Bilisim