Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Fransız Sosyalist Partisi’nin Toulouse’da düzenlenen kongresine katıldı. Kongrede CTP’yi Dış İlişkiler Komitesi Üyeleri Kutlay Erk ve Armağan Candan temsil etti. Fransız Sosyalist Partisi’nin daveti üzerine kongreye katılan CTP, kongre sırasında Fransa Başbakanı Jean-Marc Ayrault, Fransa Dış İşleri Bakanı Laurent Fabius ve Sosyalist Parti’nin yeni başkanı Harlem Desir başta olmak üzere birçok yetkili ile görüştü. Heyet temaslarında CTP’nin Kıbrıs sorununa ilişkin görüşlerini anlatırken, Kıbrıslı Türklerin AB ve Fransa’dan taleplerini de dile getirdi. 
Dünyanın birçok ülkesinden 170 sosyalist ve sosyal demokrat parti temsilcisinin katılımıyla 26-28 Ekim tarihlerinde gerçekleşen kongrede, gerek Fransa, gerek Avrupa Birliği gerekse küresel bağlamda ekonomik, sosyal ve siyasi arayışlar ile yeniden yapılanmalar üzerine pek çok konuda tartışmalar yer aldı. Fransız Sosyalist Partisi 2012 yılındaki seçim başarıları ile Cumhurbaşkanlığı, Parlamento ve Senato seçimlerini kazanmış yerel yönetimlerin büyük bölümünü de ele geçirmişti.
CTP, 1997 yılından bu yana Sosyalist Enternasyonal, 2005 yılından bu yana da Avrupa Sosyalist Partisi’nin faaliyetlerine katılıyor. 
Editör: TE Bilisim