CTP Kadın Örgütü, ilçe kongrelerinin tamamlamasının ardından dün akşam KTAMS 50. Yıl salonunda büyük bir coşku ile 7. Olağan Kurultayını gerçekleştirerek genel başkanlığa oybirliği ile yeniden Sibel Sorakın’ı getirdi. Kurultay’ın konukları arasında KKTC’nin ilk kadın başbakanı unvanını alan CTP-BG milletvekili Sibel Siber’in yer alması da kadın dayanışmasını artırdı.

CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, Genel Sekreter Asım Akansoy, Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri Niyazi Düzgün, Özdil Nami ve Ömer Kalyoncu, Lefkoşa Milletvekili Mustafa Yektaoğlu ile çok sayıda kadın örgütü üye ve sempatizanının katıldığı kurultay divanın oluşturulmasıyla başladı. CTP Kadın Örgütü 7. Olağan Kurultayı Divan Başkanlığı’na oybirliği ile Emel Kişi seçildi ve demokrasi şehitleri anısına saygı duruşunda bulunuldu.

SORAKIN: ŞİMDİ TEK YUMRUK OLMA ZAMANI!

Kurultayın açılış konuşması gerçekleştiren CTP Kadın Örgütü Genel Başkanı Sibel Sorakın tüm katılımcılara hoş geldin dileklerini sunarak gerçekleştirilen kurultayın örgütlülüğü artıracağına ve mücadeleyi güçlendireceğine olan inancını ifade etti. Barış, demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkeleri ile kurulan partinin çok zor günlerden geçerek bugünlere geldiğini hatırlatan Sorakın, partinin bu süreç içerisinde birkaç kez hükümette yer aldığını ve hatalarının yanında Kıbrıs Türk Halkının yararına çok büyük icraatlar yaptığını da vurguladı. Bugün sevgi ve dayanışmayı gerektiren bir süreç içerisinde olduklarına işaret eden Sorakın, mücadeleye karşı verilen saldırılara karşı omuz omuza ve tek yumruk olunması gereken bir dönemde olunduğuna işaret etti.

Partinin ilkeleri, ideolojisi ve programları kapsamında olayları kişiselleştirmeden hep birlikte mücadele etmek durumunda olduklarını vurgulayan Sorakın, Kadın Örgütü’nün her dönem kolektif çalışan bir yapıya sahip olduğunu belirtti. Kadın Örgütü’nün parti ilke ve geleneklerini koruyarak toplumsal varoluş mücadelelerinde her dönem ön saflarda yer aldığını söyleyen Sorakın, Kadın Örgütü’nün çalışmalarını hayatın her alanında sürdürdüğünü ve sürdürmeye de devam edeceğini ifade etti.

KADIN BAŞBAKAN COŞKUSU

CTP Kadın Örgütü Sibel Sorakın’ın konuşmasının ardından salona Cumhurbaşkanı tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilen CTP-BG Lefkoşa milletvekili Sibel Siber, Divan Başkanı Emel Kişi tarafından “Ülkenin ilk kadın başbakanı” diye anons edildi ve büyük bir coşku ile katılımcıların sevgi gösterileri arasında salona girdi.

 

 

SİBER: HER FERDE KARŞI SORUMLUYUM

CTP Kadın Örgütü 7. Olağan Kurultayına hitap eden Sibel Siber herkesin hayatında heyecan duyduğu anların olduğunu ama kendisinin bugün omuzlarında çok büyük bir sorumluluk taşıdığını ve farklı bir heyecan içerisinde olduğunu ifade etti. Kendisinin özellikle ülke kadınlarına, topluma ve her ferde karşı sorumluluğu olduğunu ifade eden Siber, bunu layığı ile yerine getirmek için elinden geleni yapacağını sözlerine ekledi.

SOLYALI: KADINLAR MÜCADELEMİZİN ÖNCÜSÜ

CTP Gençlik Örgütü Genel Başkanı Ürün Solyalı da kurultaya hitaben yaptığı konuşmada Gençlik Örgütü adına Kadın Örgütü’nün 7. Olağan Kurultayı’nı en ilerici ve devrimci duygularla selamladığını ifade etti. CTP Kadın Örgütü’nün ülkede kadının siyasete bakışını ve katılışını ilkesel bir temele oturtmayı başarmış bir örgüt olduğuna işaret eden Solyalı, birçok mücadele alanına katkı koyduğunu ve öncülük ettiğini vurgulayarak kurultayın mücadeleye katkı koymasını diledi.

YORGANCIOĞLU: ZOR DÖNEMLERİ CTP İLE AŞACAĞIZ

CTP Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu da kurultayda yaptığı konuşmada partinin toplumu dönüştürmeye, geliştirmeye ve ileriye götürmeye yönelik ilklerin altına imza atmaya devam edeceğine işaret etti. Gelecek dönemlerde de partinin ilklere imza atacağını söyleyen Yorgancıoğlu, kurultayı en içten dilekleri ile selamladı. Ülkenin ve partinin önünde iki aylık bir zor dönem olduğuna vurgu yapan Yorgancıoğlu “Önümüzde iki aylık bir zor dönem var ama bu ülke hiç zor dönemlerden çıkmadı ki… Biz her zorluğun üstesinden geldik. Bu iki ayın da üstesinden geleceğiz ve seçimlerden sonra zorlukların bütününün de üstesinden geleceğiz” dedi. Kongre ve kurultayların partinin güçlenmesi adına önemli duraklar olduğuna işaret eden Yorgancıoğlu, hedeflerinin ülkede yaşayan insanların daha iyi bir yaşam kalitesine ulaşmasını sağlamak olduğunu ifade etti.

YENİ YÖNETİM BELİRLENDİ

Konuşmaların ardından faaliyet raporu ve mali rapor okunarak üyelerin onayına sunuldu. Raporlar üzerinde yapılan görüşmelerin ardından organların seçimine geçildi. Sibel Sorakın tek aday olarak 8. Dönem CTP Kadın Örgütü Genel Başkanlığına oybirliği ile getirildi. Merkez Yönetim Kurulu üyeliklerine ise Nurten Halimoğlu, Zühre Civa, Cangül Garip, Fazilet Kürşat Özdenefe, Oya Barçın, Şadan Karşılı, Özlem Öktem ve Çelen Özkaynak oybirliği ile seçildi.

Editör: TE Bilisim