Ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumuna ihalesiz yakıt alım kararlarının kendilerine verildiğini, kamu parasının çok ciddi bir şekilde harcandığının görülebildiğini belirtti.

Erhürman, Kıb-Tek’e ihalesiz yakıt alımı hakkında, Başbakan Ünal Üstel ve hükümet ortakları Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile Bayındırlık ve Ulaştırma Genel Başkanı Erhan Arıklı ile görüşmesinin ardından Başbakanlık önünde açıklama yaptı.

Tufan Erhürman, konuşmasında, talep ettikleri yakıt alım kararlarının kendilerine verildiğini söyledi.

Erhürman, “Şu anda veriler elimizde akaryakıtın ton başına kaç paraya getirildiği ve ne kadar navlun ödendiği elimizde var. İlk nazarda görünüyor ki şüphelerimiz doğrulanmıştır. Burada sadece elektriksizlik yaşamadık, paramız yok o yüzden elektriksiz kaldık diyeler,  ki bu doğru değil…. plansızlık yüzünden elektriksiz kaldık ! Bir de kamu parasını çok ciddi şekilde fazladan harcadılar, elimizdeki belgelerden bu çok açık bir şekilde görülüyor” dedi.

Erhürman, milletvekilleri arasından oluşturulan bir komitenin rakamları çalıştıktan sonra gün içerisinde, ne kadar zarara uğratıldığı konusunda detaylı bilgi vereceklerini de belirtti.

“Şüphelerimiz maalesef fena halde doğrulanmış durumda”  ifadelerini kullanan Erhürman, Hukuki girişimler için de girişim başlatacaklarını belirtti.

Sahte diploma soruşturmasında yeni tutuklamalar... Sahte diploma soruşturmasında yeni tutuklamalar...

CTP Başkanı Erhürman, navlunlara bakıldığında sadece bir yakıt alım kararında normalin üç katının üstüne bir farkın görüldüğüne işaret etti ve iki tane 2 bin 300 ton,  bir tane bin 100 ton ve bir tane de 16 bin ton  olmak üzere 4 tane yakıt alımı için karar bulunduğunu da belirtti.

Editör: Haber Merkezi