Ziyaretlerde konuşma yapan CTP Güzelyurt İlçe Başkanı Doğan Şahali, Milletvekilleri Fatma Ekenoğlu ile Mehmet Çağlar ve ilçe sekreteri Vasfi Candan UBP Hükümetinin ülkemizde yarattığı tahribattan ve yapılan partizanlıklardan örnekler verdi. Halkın CTP’ye yöneldiğini ve bu dönemde CTP’yi iktidara getirmekte kararlı olduğunu ifade eden parti sözcüleri CTP ile UBP’nin aynı olmadığını çeşitli örneklerle anlattılar ve yurttaşlardan destek istediler.

KÖYLÜLER:  PARASIZLIKTAN SOKAĞA ÇIKAMAZ OLDUK

Toplantılarda söz alan köylüler, parasızlıktan sokağa çıkamaz olduklarını, faizlerin altında ezildiklerini ifade ederek devlet kaynaklarının UBP döneminde adaletsiz bir şekilde peşkeş çekildiğini söylediler. Sulama birliklerinde keyfi yönetim uygulandığını, narenciyeci ve patatesçiye sahip çıkılmadığını söyleyen yurttaşlar, Lefke Belediyesi, LAÜ gibi yerlerde çalışanlarının sosyal haklarının yatırılmadığını ifade ettiler.

Eski KTHY çalışanlarının haklarının yeni CTP hükümeti döneminde iade edilmesini, LAÜ ve ODTÜ’nün halkımızın yararına olacak şekilde yeniden düzenlenmesini talep ederek seçimlerde CTP’nin yanında olacaklarını belirttiler.

Editör: TE Bilisim