BRT’de Haber Toplantısı programında Levent Kutay’a konuk olan CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman iç siyasetle ilgili çarpıcı tespitler yaptı ve tüm siyasi partilere mesaj gönderdi.

CTP dahil herkesin küçük hesaplar ve dar siyasi menfaatlerin yerine oturup, geleceği planlaması gerektiğini belirten Erhürman, “deniz bitti. Artık siyaset yaparmış gibi yapmak maskaralık olmuştur. Bu maskaralıktan vazgeçmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

“CTP ERKEN SEÇİME HAZIRDIR”

Erhürman, erken seçim tarihi belirlenmesinde hazır olduklarını belirterek, “sorun tarihse erken seçim kararını alalım, tarihi belirleyelim. Zaten bugün karar alsak da erken seçim olacak değil. Geriye alınmış olacak gibi görünüyor” dedi.

Hükümetin her gün zam ve hukuka aykırı işler yaptığını savunan Erhürman,  “gelinen duruma bakıldığında hükümet 2017 sonunu göremeyecek gibi görünüyor” iddiasında bulundu

“BU HÜKÜMET BİTMİŞTİR”

Bölge ziyaretleriyle vatandaşın nabzını tutmak ve projelerini anlatmak istediklerini kaydeden Erhürman, “eğer CTP, turizm, ekonomi, mali, eğitim politikalarını seçime gitmeden halkla paylaşamazsa, çok net ve bir genel başkan olmama rağmen söylüyorum, iktidara gelmesin daha iyi. Evet, bu hükümet bitmiştir. Sistem bitmiştir. Menfaate dayalı,  mevcut patronaj siyasi kültürle, çocuklarımıza, yüzümüzü kızartmayacak bir gelecek bırakmamız mümkün değildir. Evet, bütün siyasi partiler kendisini yenilemeli, çünkü yeniler de benzer siyasi kültür üzerinden neşet ediyor, doğuyor. Kadrolar da böyle oluşturulmalı” diye konuştu

“BAŞBAKAN HER ŞEYİ PROTESTO EDEREK BİR YERE VARAMAZ”

Kıbrıs Sorunu çözülse de çözülmese de çocukların en az iki dil bilecek bir eğitim sistemi, daha kaliteli sağlık sistemi yaratmanın önemine vurgu yapan Erhürman, gündelik siyasi sorunlar ve Başbakan’ın her şeyi protesto etmesiyle bir yere varılamayacağını anlattı.

Erhürman, “ Nedir ürettiğiniz politikalar? Yada öz eleştiri yapayım. Bizim ürettiğimiz nedir? Geleceğe dair politikalar üretmemiz ve halkın önüne koymamız gerekiyor. Yoksa net söyleyeceğim. Bunları yapmadan, siyaset yaparmış gibi yapmak aslında maskaralıktır. Böyle bir maskaralıktan hep beraber vazgeçmemiz lazım ve geleceği, çocuklarımızı düşünen, gelecek hayali ve vizyonu olan bir politik tavra hep beraber geçmemiz lazım. Erken seçime gidip iktidara gelmekten çok daha önemlidir bu söylediklerim. O yüzden ben bunları yapmadan erken seçime gitmişsek, ben iktidara gelmek istemiyorum. Kimin bu planları varsa o iktidara gelsin. Çünkü deniz bitti. Mevcut anlayışla hiçbir şey yapamayız”ifadelerini kullandı.

“AKINCI’NIN ‘AZINLIK HÜKÜMETİ’ SÖZÜ TEKNİK OLARAK DOĞRU”

Erhürman, Parti içi konularda da artık ileriye bakmaları gerektiğinin zamanının geldiğini, marazi bir biçimde sürekli geçmişi konuşmanın yararı olmayacağını söyledi

Cumhurbaşkanı Akıncı’nın “irade meclisin dışındadır” sözünü hatırlatılması üzerine,  bunu Cumhurbaşkanı’nın daha iyi yanıtlayabileceğini belirten Erhürman, Akıncı’nın azınlık hükümeti sözünün ise teknik olarak doğru olduğunu ifade etti.

“ANASTASİADİS TUTUMUNU GÖZDEN GEÇİRSİN”

Erhürman Kıbrıs konusunda, Rum Lider Anastasiaidis’in mevcut tutumunu gözden geçirmesi gerektiğini söyledi

Erhürman, “ Sayın Anastasiadis, Türkiye’den bazı tavizler koparabileceğini düşünüyor. Nisan ayı’nı bekliyor. Zaman kaybediyoruz. Bir de şunu bilmesi lazım siyasi eşitlik pazarlık konusu değildir. Bunun üzerinden al – ver olmaz. Bu inadından vazgeçmeli. Anastasiadis, Türkiye’nin siyasi eşitlik konusunda esnemesini bekliyorsa, açıkça şöyleyim Türkiye esnese de CTP esnemez. Anastasiadis istekliyse neyi bekliyor. Ama kendisiyle ilgili şüpheliyim” dedi.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman soru üzerine, 29,2’lik haritanın Türkiye’nin de onayının alınarak hazırlandığını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim