Cumhuriyetçi Türk Partisi - Birleşik Güçler (CTP-BG) Akdoğan, Vadili, Beyarmudu, Paşaköy ve İnönü belediye başkan adaylarını Akdoğan’da düzenlenen bir etkinlikte tanıttı.

CTP-BG Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, etkinlik dün akşam Akdoğan’da yapıldı.

Adayların tanıtıldığı etkinlikte, CTP-BG Akdoğan Belediye Başkan adayı Ahmet Latif, Beyarmudu Belediye Başkan adayı Sadık Tuver, Vadili Belediye Başkan adayı Hasan Kasap, Paşaköy Belediye Başkan adayı Mahmut Erden ve CTP-BG’nin destek verdiği İnönü Belediyesi bağımsız başkan adayı Ali Öncü yer aldı.

5 belediyenin meclislerine aday olan isimlerin de katıldığı etkinlikte CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, CTP-BG Gazimağusa milletvekili ve İlçe Başkanı Erkut Şahali, CTP-BG Mağusa milletvekilleri Asım Akansoy, Ferdi Sabit Soyer ve Arif Albayrak ile İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Teberrüken Uluçay da hazır bulundu.

“CTP-BG’YE AİT YEREL YÖNETİMLER...”

CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, burada yaptığı konuşmada, 29 Haziran’daki yerel seçimlerde partiye ait 9 belediyenin sayısının artacağına inanç belirtti.

Kıbrıs Türk belediyeciliğindeki anlayışa işaret eden Erk, bazı yöneticilerin belediyeyi batırdığını, çalışanıyla ve belde insanıyla kavgalı olduğunu, halka hak ettiği hizmeti vermediğini, çalışanına gereken değeri göstermediğini söyledi.

Erk, CTP-BG’ye ait yerel yönetimlerde çalışanların huzurlu olduğunu, belde halkının hak ettiği hizmeti aldığını, bu belediyelerdeki bütçelerin denk olduğunu söyledi, söz konusu beldelerdeki gelişimlere dikkat çekti.

“DAHA DEMOKRATİK BİR ANLAYIŞ İÇİN...”

CTP-BG Gazimağusa milletvekili CTP-BG eski Genel Başkanı Ferdi Sabit Soyer etkinlikte kısa bir konuşma yaparak, daha demokratik bir anlayış için ilk kapının el birliğiyle açılacağını söyledi. 

“YILDIZLI BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI...”

CTP-BG Gazimağusa İlçe Başkanı Erkut Şahali ise CTP-BG’ye ait olmayan belediyelerin ileriye değil geriye gittiğini savundu.

Mesarya’nın 29 Haziran’dan itibaren CTP-BG’nin “Yıldızlı Belediyecilik” anlayışıyla tanışacağını belirten Şahali, partiye ait yerel yönetimlerdeki çalışmalara dikkat çekti.

ADAYLAR HEDEFLERİNİ VE PROJELERİNİ ANLATTI

CTP-BG Beyarmudu Belediye Başkan adayı Sadık Tuver, İnönü Belediye Başkanı ve bağımsız aday Ali Öncü, CTP-BG Paşaköy Belediye Başkan adayı Mahmut Erden, CTP-BG Vadili Belediye Başkan adayı Hasan Kasap ve CTP-BG Akdoğan Belediye Başkan adayı Ahmet Latif etkinlikte birer konuşma yaparak projelerinden ve hedeflerinden söz etti.

“BEYARMUDU BÖLGESİ KENTE DÖNÜŞECEK”

CTP-BG Beyarmudu Belediye Başkan adayı Tuver, seçimlerden sonra Beyarmudu bölgesinin kente dönüşeceğini kaydetti. 

“MESARYA HAK ETTİĞİ YERE ULAŞACAK...”

CTP-BG Paşaköy Belediye Başkan adayı Erden ise konuşmasında 29 Haziran’daki yerel seçimlerde mühürlerin CTP-BG’li adaylara vurulması gerektiğini söyledi.

“Yıldızlı Belediyeciliği” bölge insanıyla kavuşturmanın yolunun CTP-BG’den geçtiğinin dile getiren Erden, Mesarya’nın CTP-BG’nin yerel yönetimlerdeki anlayışıyla hak ettiği yere ulaşacağını ifade etti.

“EŞİT VE ADİL BELEDİYECİLİK...

CTP-BG Vadili Belediye Başkan adayı Kasap ise konuşmasında eşit ve adil belediyecilik hizmetinin ancak CTP-BG adaylarıyla verilebileceğini belirtti.

“İNSAN ODAKLI SİYASET...”

CTP-BG Akdoğan Belediye Başkan adayı Latif ise CTP-BG’nin yerel yönetimlerdeki siyasetinin insan odaklı olduğunu söyledi.

Yıldızlı Belediyeciliğin temelinde de insan sevgisinin yattığını dile getiren Ahmet Latif, CTP-BG’nin yönetimde olmadığı belediyelerdeki mali yapılarının batık vaziyette olduğunu ve politikalarının sürdürülebilirliğinin olmadığını söyledi. 

Ahmet Latif, yol, su ve kaldırım gibi temel hizmetleri bile yerine getiremeyen bir yapıda bulunduklarını, Akdoğan halkının bu anlayışı hak etmediğine dikkat çekti.

Öte yandan İnönü Belediye Başkanı ve bağımsız aday Öncü, etkinlikte yaptığı konuşmada CTP-BG’ye kendisine verdikleri destekten ötürü teşekkür etti.




Editör: TE Bilisim