Hükümet kurma görevi 30 Ağustos Cuma günü sona erecek olan Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG), bugün hem Ulusal Birlik Partisi (UBP) hem de Demokrat Parti-Ulusal Güçler (DP-UG) ile ayrı ayrı görüşüyor.

Hükümet kurma çalışmaları kapsamında, CTP-BG ile UBP yetkilileri, bugün yer alan yarım saatlik görüşmede hükümet kurma çalışmalarını başlatma konusunda mutabakata vardı.

CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu ile UBP Genel Başkanı İrsen Küçük ve heyetleri arasında CTP-BG Genel Merkez binasında 11.00’da başlayan görüşme saat 11.25’de sona erdi.

Görüşme sonrası açıklama yapan UBP Genel Başkanı İrsen Küçük, iki partinin hükümet kurma çalışmaları başlatma konusunda mutabakata vardığını açıkladı.

İrsen Küçük, “Bugün saat 4’te her iki partinin oluşturacağı çalışma guruplarının çalışmaları başlatma konusunda mutabakatımız vardır” dedi.

İrsen Küçük Başkanlığındaki UBP Heyetinde Necdet Numan, Hüseyin Özgürgün, Nazım Çavuşoğlu ve Ünal Üstel yer alırken, Özkan Yorgancıoğlu Başkanlığındaki CTP heyetinde Genel Sekreter Asım Akansoy, Özdil Nami, İsmet Akim ve Hakan Kuntay yer aldı.

CTP-BG Genel Sekreteri Asım Akansoy, CTP-BG ile UBP görüşmesini teyit ederken, CTP-BG Genel Başkanı Yorgancıoğlu’nun Demokrat Parti-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş ile saat 13.00’da bir araya geleceğini açıkladı.

CTP-BG dün yer alan Parti Meclisi toplantısının ardından hükümet kurma çalışmalarındaki ilerlemeyi yarın akşam toplanacak parti meclisinin değerlendirerek karara bağlayacağını açıklamıştı. 
Editör: TE Bilisim