Ziyarette yapılan konuşmalarda UBP hükümetinin son dört yılda narenciyeciye verdiği desteği oldukça azalttığı, ödemelerin çok geç yapıldığı, girdi maliyetlerinin çok artmasına rağmen ürün fiyatlarının yerinde saydığı ifade edildi. Su ve pazarlama sorununun ciddi sıkıntılar yarattığını ifade eden üretici birliği yöneticileri bu narenciye politikası ile üretimden vazgeçmek zorunda kalacaklarını söylediler.

ABAD KARARI VE UBP’NİN BECERİKSİZLİĞİ

CTP-BG yetkilileri ise yaptıkları konuşmalarda narenciye sektörünün öneminin farkında olduklarını bu nedenle iki defa hükümete gelen CTP’nin damla sulama projelerini başlattığını, tür değişikliği projesini uygulamaya koyduklarını, mazot desteği vermeye başladıklarını, CYPFRUWEX’i yeniden yapılandırdıklarını ve uyguladıkları fiyat politikası ile üreticileri rahatlattıklarını ifade ettiler.

UBP’nin beceriksizliği yüzünden narenciye sektörünün 1991’den beri ABAD kararı ile ambargo yiyerek Avrupa pazarından uzaklaştırıldığını ifade eden CTP-BG yetkilileri, Kıbrıs’ta çözüm vizyonu olan bir parti olarak Avrupa kapılarını yeniden narenciyeciye açma çabasında olacaklarını söyleyerek sektör temsilcilerinden destek istediler.
 
Editör: TE Bilisim