Polis Genel Müdürlüğü ve Credit West Bankası’nın iş birliği içerisinde, Credit West Bankası çalışanı toplam 125 personele, 29 Kasım 2014 tarihinde Polis Genel Müdürlüğü Mavi Salonda “sahtecilik” konusunda hizmet içi eğitim verildi.

Eğimin başlangıcında konuşan Polis Genel Müdürü Pervin GÜRLER; Credit West Bankası çalışanlarını Polis Genel Müdürlüğü’nde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti, eğitimin her alanda önemli olduğuna inandığını ve böylesi önemli bir konuda eğitim talep eden Credit West Bankası yöneticilerine teşekkür etti.

Devlette, Kurumlar arası işbirliğinin önemine vurgu yapan Gürler; kurumlar arası işbirliğinin artması halinde bunun halka kaliteli hizmet olarak döneceğine inancını belitti. Ülkemizde evrak/belge üzerinde üzerinden işlenen suçların önüne geçilebilmesi için bu eğitimin son derece önemli olduğunu, işlenen bu tür suçların ilk tespitlerinin genellikle banka çalışanları tarafından yapıldığının altını çizidi.

Polis Genel Müdürlüğü bünyesinde birçok uzmanlık birimi bulunduğunu, Grafoloji ve Sahtecilik biriminin de bunlardan birisi olduğunu ve bu birim sorumlusunun konu hakkındaki deneyimlerini banka çalışanlarına aktaracağını söyledi. Bu eğitimin her iki kuruma hayırlı olması temennisinde bulundu.

Eğitim kapsamında banka çalışanlarına yönelik, Grafoloji ve Sahtecilik uzmanı tarafından; pasaport özelliklerinin tanıtımı, kimlik belgesi ve pasaportlar üzerinde yapılan sahteleme konularında eğitim verildi.
 
Editör: TE Bilisim