Bayındırlık ve Ulaştırma bakanı Ahmet Kâşif, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’nin yeni yönetim kurulunu ve Başkanı seçimden başarı ile çıktıklarından dolayı tebrik ederek, başarı diledi.

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği başkanı Cafer Gürcafer ziyarette yaptığı konuşmada çok önemli bir dönemde bu görevi devraldıklarını belirterek, çok hızlı bir şekilde sorunların üstesinden gelebilmek için belirli bir program çerçevesinde bir çalışma başlattıklarını vurguladı.

Gürcafer, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği için en önemli bakanlık olduğuna dikkatleri çekerek, yasa olarak inşaat sektörünün olduğu gibi bu bakanlığa bağlı olduğunu dolayısı ile de sorunların aşılmasında da direk olarak Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile bu sorunların aşılabileceğine parmak bastı.

Gürcafer sözlerine şöyle devam etti;
‘’Geçmişten günümüze kadar tüm bu çalışmalar Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile istişare içerisinde oldu. Maalesef devletimizde süreklilik ilkesinin çalıştığını söyleyemeyiz. Alınan bir takım önlemler ve atılan bir takım güzel adımlar sürekli iktidar değişimi ile kesintiye uğrayarak, gündemden kaldırıldı. Bugün gelinen noktada gerek Kıbrıs sorunun çözümü gerekse Avrupa Birliği mevzuatının ülkemizde uygulanma çabasının yanında ekonomik olarak ülke ekonomimizi sağlam bir temele oturma arayışımız, bizi devrim niteliğinde kalıcı çözümler bulmaya itmiştir.

Çözüm inşaat sektörünü olumlu etkileyecektir

Çok kapsamlı ve çok teferruatlı olarak çözüm sürecinin inşaat sektörünü olumlu etkileyeceğini düşünüyoruz. Böyle bir öngörümüz vardır ve tabiî ki bu durum bir taraftan bizi sevindirirken bir taraftan da 2003-2007 yılları arasında yaşanan olumsuzlukları tekrar yaşamama konusunda da endişelendirmektedir.
Bu konu ile ilgili çözüm bekleyen bir çok sorunumuz vardır. Dolayısı ile bugünkü ziyaretimiz bir nevi nezaket ziyaretinin ötesinde teknik olarak neleri, ne kadar zamanda ve nasıl hayata geçirebiliriz çalışmamızın başlangıcı olacaktır. Birlik olarak sizlerden umutluyuz

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kaşif yaptığı konuşmada şunları kaydetti;
Sorunlar paylaşılarak çözülür. Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği’nin geçmişten gelen sorunlar ile bu noktada olduğunu ve artık çözümlenmesi gerektiğine inanmaktayım dedi.

Bu sorunların çözülmesi için birlikte hareket edilmesi gerektiğini söyleyen Kaşif, 2007’den sonra bir refah dönemi olduğunu ve çok fazla açıldıklarını bundan dolayı da sıkıntıların ortaya çıktığını belirtti.

Görüşmelerin diğer sektörleri de etkileyeceğini ve tetikleyeceğini söyleyen Kaşif, geçmişte yapılan hataları irdeleyerek çok iyi bir sonuca varacaklarına inandığını söyledi. Kaşif, inşaat sektörün canlanması ülke ekonomisine katkısının büyük olacağını belirtti.
 
Editör: TE Bilisim