BKP Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan yaptığı yazılı açıklamada, müzakereler de aylardır devam eden tarama sürecinin taraflar arasındaki uçurumu daha da genişlettiğini ve görüş ayrılıklarının, görüş birliklerinden ne yazık daha fazla olduğunu öne sürerek, “Müzakerelerde ilerleme sağlanması için her iki lider de imzaladıkları ortak açıklama metnine ve kendilerinden önceki müzakerecilerin üzerinde anlaştıkları konulara sadık kalmalı ve geriye kalan konuları samimiyetle çözüme kavuşturmalıdırlar” dedi.

“Çözüm sürecini iki liderin insafına ve Anglo-Amerikanların kılavuzluğuna terk edemeyiz” diyen Korkmazhan, “Anglo-Amerikanlar direksiyonunu kontrol ettikleri araca her iki lideri de bindirerek bilinmez bir yola çıkmışlardır. Bu yolculuğun nasıl bir durakta biteceği belirsizdir. Anglo-Amerikanların kılavuzluğunda bu süreç hüsranla sonuçlanabilir. Sürecin kapsamlı ve Kıbrıslıların çıkarlarını gözeten bir çözüme ulaşması için direksiyonu elimize almamız şarttır” diye konuştu.

MARAŞ KAPSAMLI ÇÖZÜMÜN ANAHTARIDIR

“Maraş kapsamlı çözümün parçası değil, anahtarıdır” diyen Korkmazhan, “eş zamanlı bir şekilde” Maraş’ın iadesini, Gazimağusa Limanı ve Ercan Havalimanı’nın uluslararası trafiğe açılmasını talep etti. 
Editör: TE Bilisim