8 çöp kamyonundan 6’sı arızalı
Açıklamada şube bünyesinde yer alan 8 adet çöp kamyonunun sadece 2’sinin çalışır durumda olduğu ifade edilirken, 6 aracın arızalı olduğu belirtildi. Araçların arızalarının çözümü konusunda mevcut mali yapı içerisinde yedek parça alınmasının mümkün olmadığı vurgulanırken, sorunun çözümü noktasında çeşitli girişimlerde bulunulduğu ifade edildi.
Yaşanan sıkıntıyı minimuma indirmek için Değirmenlik, Dikmen, Alayköy belediyelerinin çöp kamyonları yanında, Gönyeli Belediyesi ve Olay Transport’un yollamış olduğu çekirge kamyonlarının kullanıldığı belirtilerek, ilgili belediyeler ve kurumlara teşekkür edildi.

Çalışanlar büyük bir özveri gösteriyor
Temizlik işçilerinin bu zor süreçte günün her saatinde büyük bir özveriyle çöplerin toplanması için çalıştığı ifade edilen açıklamada, çöp toplamada düzenli ve rutin döneme geçilmesi için belediyenin yoğun bir çalışma içerisinde olduğu belirtildi.
Açıklamanın sonunda vatandaşlardan yaşanan geçici durumun sonlandırılmasına kadar hoşgörü beklendiği de dile getirilirken, çöplerin düzenli bir yerde depolanmasına özen göstermeleri istendi.

Editör: TE Bilisim