Enformasyon Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Başkan Yardımcısı Gaye Doğanoğlu kabulde yaptığı konuşmada, KKTC’de olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kıbrıs’ın kendileri için büyük önem taşıdığını ifade eden Doğanoğlu, geçtiğimiz yıl Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde KTBB’ye delege ve temsiliyet statüsünün geri verildiğini, bunun sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi. Doğanoğlu, Kıbrıs sorununda yaşanan gelişmeleri yakinen takip ettiklerini belirtti.

KTBB Başkanı ve Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Y. Benli ise, “Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’ne geçen yıl yaptığımız ilk ziyarette, delege ve temsiliyet anlamında statümüzü kararlılıkla geri istemiştik. Bu talebimiz sonuç vermiş ve Kıbrıslı Türklere statüleri iade edilmişti. Artık yerel yöneticilerimizin Avrupa Konseyi’nde kalıcı bir sandalyesi vardır” dedi.

Dışişleri Bakanı Emine Çolak da kabulde yaptığı konuşmada, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Başkan Yardımcısı Gaye Doğanoğlu ile Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği (KTBB) Başkanı ve Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Y. Benli ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar’ı ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bakan Çolak, KTBB’nin Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde delege ve temsiliyet statüsünün geçen yıl geri verilmesiyle Kıbrıslı Türk yerel yöneticilerin toplantılara daha aktif olarak katılımının sağlanacağını, bunun da memnuniyet verici bir gelişme olduğunu ifade etti.

Merkezi Strazburg’ta bulunan Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi, Avrupa Konseyi’nin yerel ve bölgesel yönetimleri temsil eden temel organlarından biridir. Kongre, üye ülkelerde yerel ve bölgesel demokrasiyi ve bu yönetimlerin özerkliğini güçlendirmek, yerel ve bölgesel yönetimi iyileştirmek, Avrupa'daki bölgelerarası ve sınır bölgeleri arasındaki işbirliğini geliştirmek için çalışmalarda bulunuyor.
Editör: TE Bilisim