Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi, çocuk haklarının korunması, çocuk ihmal ve istismarının önlenmesi için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması konusunda hükümetin gerekli hassasiyeti gösterdiğini kaydetti.

Ünverdi, “Yarınların büyükleri olacak çocukların güven içinde mutlu ve başarılı bir şekilde yetişmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Çocuklarımızın iyi yetiştirilmesi hepimizin mutluluğu ve gururu olacak” dedi.

Bakan Şerife Ünverdi, bugün yaptığı yazılı açıklamada, çocukların “1 Haziran Dünya Çocuk Günü”nü kutladı. Ünverdi, çocukların geleceğin güvencesi olduğunu ifade etti, insanlığın mutluluğu, dünyanın güzelleşmesi, ülkelerin gelişmesi için çocukların korunması ve iyi yetişmesi gerektiğini belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak çocukların temel haklarını korumayı ilke edindiklerini kaydeden Ünverdi, kamu ve özel sektör kurumlarıyla ve yardımsever insanlarla birlikte çocukların kendi ayakları üzerinde durabilen üretken bireyler olmaları için her türlü çabayı gösterdiklerini yineledi.

“Toplumumuzun geleceği olan çocuklar sosyal, kültürel ve ekonomik yönden her türlü fırsattan yararlanmalıdır” diyen Bakan Ünverdi, çocukların yarınlara güvenle bakabilmesinin onlara sağlayacak imkânlarla ilişkili olduğunu ifade etti.

Bakanlığa bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi Gençlik Aile Destek ve Eğitim Merkezi’nde çocuklar için çeşitli projeler planlandığını aktaran Şerife Ünverdi, bu projeler çerçevesinde geçtiğimiz yıl açılan Çocuk ve Gençlik Merkezi’nin Lefkoşa’nın Surlariçi bölgesinde hizmet verdiğini anımsattı.

Bakan Ünverdi “Merkezimizde riskli davranışta bulunan çocuklarımız örgün veya mesleki eğitime yönlendirilmekte, toplumla yeniden bütünleşmesi sağlanmaktadır” dedi. 
Editör: TE Bilisim