BERTUG TOPAL/HAVADİS

 2016-2017 öğretim yılının bu hafta itibarı ile başlamasının ardından her yıl yaşanan eksikler bu yıl da gün yüzüne çıkmaya başladı. Okullarda öğretmen eksiklerinin yanı sıra temel ihtiyaç malzemelerinde de bir çok eksik bulunuyor. Okullar, Milli Eğitim Bakanlığı’nın temin etmesi gerekirken okullara yollamadığı tuvalet kağıdı, ıslak havlu gibi malzemeleri çocuklar aracılığıyla velilere yolladıkları yazılarla satın alınmasını istiyor.

Bir çok vatandaş dün gün boyu gerek sosyal medya aracılığıyla gerekse gazetemize ulaşarak verdikleri beyanatlarda okulların çocuklardan tuvalet kağıdı gibi temel ihtiyaç malzemelerini almasını istediklerini ifade etti.

Vatandaşlar, okulların bu noktalara kadar gerilemesindeki asıl sorumluların bulunmasını talep ederken, çocuklardan okullarda eğitim yılı açılışında hazır edilmesi gereken temel ihtiyaç malzemelerinin dahi çocuklardan talep edilmesini kabul edilemez buldu. Veliler, “bu yaşananlar her yıl eğitim yılı açılışlarında yaşanıyor. Biz neden bir arpa boyu ileriye gidemiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı bu eksiklikleri görmüyor mu?” diyerek sitemlerini dile getirdi.

Birçok eksik var

2016-2017 eğitim öğretim yılının açılışının ardından her yıl görmeye alıştığımız uygulamalar ne yazık ki bu yıl da yaşanıyor. Milli eğitim Bakanlığı2na bağlı devlet okullarında temel ihtiyaç malzemelerinden, kitaplara kadar bir çok eksik malzeme bulunuyor. Okulların yine eksiklerle yeni öğretim yılına başlaması velileri çileden çıkardı.

İnşaatlar da tamamlanmadı

Veliler, temel ihtiyaç malzemesi eksikliği bir yana okullarda yağılan tadilatların da henüz daha tamamlanmadığını ifade etti. Çocuklar için ciddi tehlike yaratan okullardaki tadilatların tamamlanmadan okulların açılması çocukları ciddi tehlikelerle baş başa bırakıyor.


Editör: TE Bilisim