Kıbrıs Türk Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Başkanlığı’na yeniden Ayşe Coşar seçildi.

Kurumdan yapılan açıklamaya göre, Kıbrıs Türkleri’nin en eski sivil toplum örgütlerinden olan Kıbrıs Türk Çocuk Esirgeme Kurumu’nun olağan genel kurulu yapıldı.

Divan Başkanlığı’nı Olgun Beyoğlu’nun yaptığı genel kurulda Kıbrıs Türk Çocuk Esirgeme Kurumu Asbaşkanlığı’na Tanju Örek, Genel Sekreterliğe Perihan Aziz getirildi.

Sabahattin Sancak veznedarlık görevine seçilirken, faal üyeler Serkan Tansel, Emine Taşkın, Emine İnsay, Selma Işıktaş Arıl, Soner Oktekin’den oluştu. Mehtap Hız ile Hüseyin Üstün de yedek üyeler olarak belirlendi.

Kurumun Denetleme Kurulu ise, Hüseyin Harmancı, Fatma Kınış, Şahap Tokatlı’dan, Disiplin Kurulu’nun ise Olgun Beyoğlu, Özcan Bundak, Sonuç Zaim, Sevilay Barutçu ve Zehra Harmancı’dan oluştu.

Genel Kurulun açılışında konuşan Ayşe Coşar, çocuklara verilen emeğin artırılması gerektiğine işaret ederek, “Çabalarımızdan tek beklentimiz, dünyaya başka arkadaşları kadar şanslı gelmeyen bu çocuklara güzel bir gelecek umudu verebilmektedir” dedi.

Çocuklar konusunda toplumda farkındalık yaratılması gerektiğine işaret eden Coşar, Kıbrıs Türk halkına, toplumun geleceği olan çocuklara destek sağlayabilecek her kişi ve kuruluşa katkıda bulunması çağrısı yaptı.

Genel Başkan Ayşe Coşar konuşmasını Dilek Orhan’ın “Empati” şiiiriyle tamamladı.

Editör: TE Bilisim