Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası ve Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğinde eğitim faaliyetlerini sürdüren Çıraklık Eğitim Merkezi, Kültür ve Sanat Etkinlikleri Haftası 15 – 19 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek.

Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek olan açılış etkinliğinin ardından eğitici film gösterimi ve film üzerine fikir paylaşım platformunun oluşturulması etkinliği Doç. Dr. Fatoş Silman tarafından gerçekleştirilecek.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi ve “Filmler, Semboller ve Mesajlar” isimli sinema üzerine yayınlanan kitabın sahibi Doç. Dr. Fatoş Silman, Küçük Gün Işığım isimli film gösterimi gerçekleştikten sonra öğrencilerin fikirlerinin paylaşılması, filmdeki mesajların yorumlaması için oluşturulacak platformu yönetecek.

16 Nisan Salı günü Açıköğretim Fakültesi Salonu’nda gerçekleşecek olan etkinlikte Stüdyo 21 isimli grup hip-hop dans gösterisi gerçekleştirecek.

Dans gösterisinin ardından bir müzisyenin müzik üretme süreçleri, ifade yöntemi olarak müzik, enstrümanlar gibi müzikle ilgili bilgilerin verileceği etkinlikte, Osman ve Petek Cankoy kendi bestelerini ve kendi seçecekleri şarkıları seslendirecek. Etkinlik sayesinde öğrencilerin eğlenirken, müzikle ilgili bilgi edinmelerinin de sağlanması amaçlanmaktadır.

17 Nisan Çarşamba günü Yıltan Taşçı, Serkan Soyalan, Cemay Onalt Müezzin, Şehbal Hamzaoğulları ve Merter Refikoğlu’nun katılımıyla Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 10.00’da Lirik Şiir Grubu’nun etkinliği gerçekleşecek. Yine aynı etkinlikte Hasan Çakmak öğrencilerle söyleşi gerçekleştirecek.

18 Nisan Perşembe günü KTEZO Sanayi Sitesi Çıraklık Eğitim Merkezi’nde saat 10.00’da Mustafa Tozakı ve Arif Albayrak’ın katılımıyla Karikatür Atölye Çalışması yapılacak.

19 Nisan Cuma günü ise KTEZO Sanayi Sitesi Çıraklık Eğitim Merkezi’nde saat 10.00’da
resim sanatçısı Mustafa Hastürk, İpek Karagöz ve Erman Karagöz, ayrıca fotoğraf sanatçısı Mehmet Gökyiğit tarafından atölye çalışması gerçekleştirilecek.


Editör: TE Bilisim