Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Tahalassaemia Derneği Başkanı Ahmet Varoğlu ile basın toplantısı düzenleyerek, özellikle bu dönemde tüm sivil toplum örgütleri, kurum kuruluş ve vatandaşları kan bağışı yapmaya çağırdı.

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle Meclis Şeref Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında kan ihtiyacına dikkat çekti.

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle kan ihtiyacı konusunda daha sürekli ve kalıcı politika ve stratejiler oluşturmak gerektiğini, bu doğrultuda ön çalışmalar yaptıklarını, önemli adımlar atacaklarını ancak konunun aciliyeti ve önemi nedeniyle bugünkü basın toplantısını bir an önce yapma ihtiyacı hissettiklerini ifade etti.

“CİDDİ İHTİYACIMIZ VAR”


Bakan Gülle özetle şunları söyledi:

“Ciddi bir şekilde; vatandaşlarımızın kan vermesine, acil servisteki ve özellikle thalassaemia hastalarımıza katkı koymalarına , destek vermelerine ihtiyacımız var. Toplumlar, halklar organize oldukça, dayanışma içerisinde oldukça, bütünsel düşündükçe, toplumsal vizyonla konulara baktıkça ancak başarılı ve çağdaş olabilirler, sorunlarına çözüm bulabilirler”

Kan ihtiyacı konusunun çok anlamı ve önemli bir konu olduğunu vurgulayan Gülle, kan bağışının kardeşliğin, dayanışmanın ve çağdaş toplum olmanın önemli bir göstergesi olduğunu söyledi.

Gülle, kan konusuna ciddi ihtiyaçlar olduğunu vurgulayarak, tüm halkı, sivil toplum örgütlerini kan vererek, dayanışmaya ve ciddi şekilde destek olmaya çağırdı.

Bakan Gülle, toplumsal bir vizyon oluşturarak, konulara olabildiğince geniş kesimlerin ve tüm tarafların katılımı sağlanarak görüşleri alınarak bir zemin oluşturularak sorunları çözme yönünde adım atacak bir vizyonla yeni bir hükümet kurulduğunu söyledi.

Gülle sağlıktaki sorunların, çok yakıcı ve çözümünün çok acil olduğunun bilincinde olduklarını kaydederek, konuyu bayrak değişimi olarak gördüklerini ve sağlığı daha yüksek standartlara getirme anlayışıyla göreve geldiklerini ifade etti.

Gülle, sağlıkta ertelenemez ve etrafından dolaşılamaz noktasında olan konuları çözme iddiasıyla yola çıktıklarını ve iddialı olduklarını belirtti.

Ortaya koydukları iddianın kişisel değil, toplumsal bir iddia olarak ortaya çıktığını söyleyen Gülle, sağlıktaki sorunların köklü olarak ele alınması konusunda hem fikir olunduğunu söyledi.

Bakan Gülle özellikle finansmanla ilgili sorunların çözülmesi için Genel Sağlık Sigortası’nın çıkarılması ve bir fonun oluşturulması, sağlıktaki sistemsizliğin sona erdirilmesi gerektiğini ifade etti.

Gülle, sağlıktaki sorunları “ben haklıyım, sen haklısın” anlayışıyla değil, doğru görüşlerin sentezi ve oluşturulacak sinerjiyle çözümlenmesi noktasını benimsediklerini ve bu yönde hareket edeceklerini vurguladı.

Sağlıktaki sorunların çözümü konusunda zamana ihtiyaç duyduklarını söyleyen Gülle, konuları katılımcı demokratik bir anlayışla çözeceklerini de sözlerine ekledi.

VAROĞLU

Thalassaemia Derneği Başkanı Ahmet Varoğlu da, hükümete ve Bakan Ahmet Gülle’ye başarılar diledi. Varoğlu, göreve gelir gelmez kan konusuna duyarlı davranarak çözümü konusunda acil katkı koyduğu için Bakan Ahmet Gülle’ye teşekkür etti.

“CİDDİ ŞEKİLDE KAN SIKINTISI VAR”

Varoğlu, özelde thalassaemia genelde de tüm hastaların ciddi anlamda kan ihtiyacı sıkıntısı mevcut olduğunu belirtti.

Varoğlu, kan kaynaklarının azalması ve bağışların neredeyse durur noktaya gelmesi nedeniyle thallassaemia hastalarının ciddi anlamda kan sorunuyla karşı karşıya olduğunu ifade etti.

Varoğlu, son 2 aydır ciddi şekilde kan sıkıntısı yaşadıklarını vurgulayarak, tedavilerini alamayan, aksayan bir çok arkadaşlarının bulunduğunu, geçen haftadan kan alma günü geçmiş hala daha alamamış 20 thalassaemialının kan beklemekte olduğunu, birkaç gün içinde ciddi anlamda bir kampanya yapılmadığı takdirde bu sayının daha da yükselerek 40-50’ye çıkacağını belirtti.

Sadece thalassaemialıların ayda 600 ünite kana ihtiyaç olduğunu belirten Varoğlu, diğer ihtiyaçlı hastalar da düşünüldüğüne ciddi oranda kana ihtiyaç olduğunu söyledi.

Kampanyalar düzenlenerek bağış toplanabileceğini belirten Varoğlu, kampanyaların süratle gerçekleşmesi için kurum kuruluşlara çağrı yaparak halkı da kan vermeye çağırdı. 
Editör: TE Bilisim