23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle çocuklar Meclis Başkanı’nın ve milletvekillerinin koltuklarına temsili olarak oturdu.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 5 ilçeden 24 öğrenciyi kabul etti.

Meclis Mavi Salon’da yer alan ziyarette Siber, öğrencilere meclisin işleyişi hakkında bilgi verdi ve gelecekte iyi yetişmiş çağdaş kişilerin meclis koltuklarında oturmasını arzu ettiklerini söyledi.

Siber daha sonra öğrencileri Genel Kurul Salonu’nda ağırladı. Siber, 23 Nisan Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu Kurtuluş İlkokulu’ndan Ceylan Semerci ‘ye verdi. Semerci, üniversiteye kadar eğitimin zorunlu olması ve çevre temizliği gibi konularda daha duyarlı olunmasını istedi.

İlker Kartel İlkokulu’ndan Faize Uygun ise Meclis kürsüsünden Başbakan olarak kadın erkek eşitliği konusunda yasa hazırlanmasını talep ederek soruları cevapladı.

Meclis Başkanı Sibel Siber de çocuklara, ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, “Umarım sizin zamanınızda tüm alanlarda eşitlik sağlanacaktır. Daha güzel bir ülke ve yaşam için size güveniyoruz” dedi.

Siber çocuklarla anı fotoğrafı da çektirdi.
Editör: TE Bilisim