İmza töreninde Bakan Bakırcı’nın yanısıra Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu, Serdarlı Belediye Başkanı Mehmet Kerimoğlu,Su İşleri Dairesi Müdürü Hasan Senin,Görneç ve Kalavaç Köyü Muhtarları ile Projeleri uygulayacak Mısra Harfiyat ve Redif Nurel Construction Ltd. Yetkilileri hazır bulundu.
Projelerin imzalanmasından önce bir konuşma yapan Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı,Kalavaç ve Görneç köylerinin su sorununun imzalanacak proje ile giderileceğini bundan sonraki süreçte bu köylerde sıkıntı olmayacağını düşündüklerini belirtti.

Bakırcı, insanların yaşamlarındaki en büyük ve temel ihtiyacı olan suyun sağlıklı ve düzenli olarak vatandaşlara ulaşma noktasında tam bir uyum ve işbirliği içerisinde çalışmaları sürdüreceklerini ifade etti.
Bakan Bakırcı, önümüzdeki süreçte su sıkıntısı olan diğer bölgelerde de çeşitli projeleri hayata geçireceklerini söyledi.

İmza töreninde konuşan Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu,Su dairesi ile ilgili büyük memnuniyetleri olduğunu vurgulayarak, su dairesinin Belediyesi sınırları dahilindeki hizmetlerinin önemli olduğunu vurguladı.Hulusioğluları,diğer yandan sorunların da devam ettiğini belirterek özellikle bölgede artan otel sayısı ile birlikte kullanım suyu ihtiyacının da arttığını ifade etti.

Serdarlı Belediye Başkanı Mehmet Kerimoğlu da son yapılacak proje ile Kalavaç ve Görneç’in su sıkıntısının gidereceğine inandığını söyleterek katkı koyan herkese teşekkür etti.

Görneç köyü Muhtarı Nevzat Akçagil ise, sıkıntılarının giderilmesinde yardımcı oldukları için emeği geçen herkese teşekkür etti. Köyde 20 yılı aşkın süredir bu sorunun sürdüğüne dikkati çeken Akçagil,bu süreçte Taşıma tankerler kullanmak zorunda kaldıklarını belirtti.
Kalavaç Köyü Muhtarı Ömer Meraklı da projeyi ortaya koyan herkese teşekkür ederken “KKTC de varolmamız için bilmsel projeler üretmeliyiz” dedi.
 
Editör: TE Bilisim