Bakan Bakırcı, Kıbrıs Tv'de Gazeteci Serhat İncirli'nin sunduğu "Kıbrıs'ta Bugün" isimli programa katılarak soruları yanıtladı.
Bakırcı,belediye sınırları içerisindeki çöp alanlarından birinci derecede sorumlunun yerel yönetimler olduğunu belirterek, bu konuda önlem alması gerekenin de belediyeler olduğunu belirtti.

Çevre Koruma Dairesinin eleman yetersizliğinden dolayı bütün ülkede gerekli denetimleri yapamıyabileceğini, bunun mümkün olmadığını ifade eden Bakırcı, bu konuda herkese büyük sorumluluk düştüğünü söyledi.

Bakanlığa geldikleri günden itibaren ülkede çöp arıtma istasyonu kurulması konusunda bir çalışma yaptıklarını ve sürekli olarak hükümetin gündemine getirdiklerini belirten Bakırcı, konunun şu anda YAGA'nın gündeminde olduğunu ifade etti. Bu tesis kurulması halinde, ülkedeki çöp atık sorununun kalmayacağını belirten Bakırcı, ülkede çöplerle birlikte şu anda oluşan görüntünün bir Turizm ülkesine yakışmadığını vurguladı.

Çevre duyarlılığı konusunda bir kişi ya da kurumun çabasının yeterli olmadığını söyleyen Bakırcı, toplumun bütününün bu konuda aynı hassasiyeti göstermesi gerektiğini belirtti.

Bakırcı, Çevre Platformu ve hükümet öncülüğünde gerçekleştirilecek olan "Lets Do İt" kampanyasına destek verdiklerini vurgulayarak, bu gibi çalışmaların farkındalığın artmasında önemli rol oynayacağını söyledi.

"Çevreyi kirleten öder" mantığının gelişmesi için çalışmalar gerçekleştirdiklerini ve bu anlamda etkin cezalar uyguladıklarını vurgulayan Bakırcı, ama cezanın tek başına yeterli olmadığını,önemli olmanın mentalite anlamında değişim olduğunu vurguladı.
 
Editör: TE Bilisim