Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinin sönmez meşalelerinden, elde ettiği başarılarla adını tarihe altın harflerle yazdırmayı başaran futbol takımlarından bir tanesi olan Çetinkaya Türk Spor Kulübü’nün bu günlerde içinden geçtiği sıkıntılı dönemi aşacağına inandığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, Çetinkaya Türk Spor Kulübü’nün son zamanlarda yaşadığı sıkıntılı süreçle ilgili açıklama yaptı.
Cumhurbaşkanı Eroğlu açıklamasında şunları kaydetti:

“Çetinkaya Türk Spor Kulübü tarihi geçmişi, şampiyonluklarıyla Kıbrıs Türk Halkının ve futbolumuzun tartışmasız en önce gelen kurumlarından biridir. Zorluklar var diye Çetinkaya'nın kapanmasına izin verilemez, verilmemelidir.

Çetinkaya Türk Spor Kulübü Camiası kulübünün kapanmasına asla izin vermeyecek, vefalı, mücadeleci ve Çetinkaya’nın tarihi misyonunu devam ettirecek güçlü bir camiadır. Çetinkaya’nın Kıbrıs Türk halkı için neler ifade ettiğinin idraki içindedirler. Bu camiada, kulübü bu zorlu süreçten alıp kurtaracak, onu hak ettiği yerlere taşıyacak, insanlar da mevcuttur.
Ülkemizde bulunan tüm spor kulüpleri zaman, zaman yönetsel ve ekonomik sıkıntılar içerisine girebilirler. Çetinkaya Türk Spor Kulübü de buna benzer bir sürecin içerisinden geçmektedir.

Bizler Kıbrıs Türk halkı olarak bazı sıkıntılarımız var diye değerlerimizden bir anda vazgeçen insanlar değiliz. Bu devletimiz için de aynıdır, kurumlarımız için de aynıdır, kulüplerimiz için de aynıdır.

Bu vesile ile sadece bir Cumhurbaşkanı olarak değil, bir Kıbrıs Türkü olarak, bir sporsever olarak, tüm Çetinkaya camiasını, bu zorlu süreçte kulüplerinin yanında durmaya bir an önce başkan ve yönetim kurulunu seçmeye davet ediyorum. Bu konuda birey olarak bana da bir görev düşerse yerine getirmeye hazır olduğumu sporseverlerimiz ve Çetinkaya camiası ile paylaşmak istiyorum”. 
Editör: TE Bilisim