Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Kıdemli Yargıç Çetin Amber anısına saygı duruşu ile başlayan Anı Turnuvası’nda konuşmaların ardından, Mapfree-Girne Üniversitesi ile MGA-GAÜ basketbol takımlarının maçları yapıldı. İlk gün maçları Mapfree 47- Girne Üniversitesi 75, MGA 76- GAÜ 75 şeklinde sonuçlandı. Turnuvada, yarın saat 18:00’da Mağusa Arena’da final maçı yapılacak.

Turnuva öncesinde Çetin Amber’in kızı İpek Amber, babası için yazdığı sessiz gidiş isimli parçayı seslendirdi.

DİZDARLI

Omdudsman Emine Dizdarlı konuşmasında, dünyadan göç ederken yanımızda hiçbirşey götüremediğimizi ancak dünyada yaptığımız iyi işlerin çevremizde iyi etkiler bıraktığını, kendinin 1992 yılında Mağusa’ya atandığında tanıdığı Çetin Amber’in kendisine meslektaş, dost, ağabey ve arkadaş olduğunu anlattı.

Çetin Amber’in dürüst, samimi ve vicdan sahibi bir insan olarak çevresiyle kurduğu dostluklarla hayatı dolu dolu yaşadığını, böyle bir turnuvada anılmasının geriye bıraktığı güzel hatırların yansıması olduğunu ifade eden Dizdarlı, Çetin Amber’i rahmetle ve özlemle andı.

ARTER

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Çetin Amber’i zamansız kaybettiklerini ancak onun tebessümünü, insanlara merhametini sürekli hatırladıklarını, yeni memur olduğunda yasalar ve tüzükler konusunda Çetin Amber’den yardım aldığını, yasaların uygulanması ile ilgili onun tecrübelerinden faydalandığını ve bugün onun tecrübelerinin kendisine ışık tuttuğunu söyledi.

Arter, belediye olarak ülkeye mal olmuş kişileri unutturmamanın görevleri olduğunu, ailenin de hem gururlu hem duygusal anlar yaşadığını, turnuvayı bundan sonra da düzenlemeye devam edeceklerini ifade ederek, Çetin Amber’i saygıyla ve rahmetle andı.

SANER

Gazimağusa Kaza Mahkemesi Başkanı Bahar Saner, Çetin Amber ile çalışma fırsatı bulduğu için şanslı olduğunu, mesleğe başladığı ilk yıllarda Çetin Amber’in hoşgörülü tavırlarıyla meslektaşlarına destek olduğunu söyledi. Saner, tüm hukukçulara iyi bir örnek olan Çetin Amber’in birçok dava görerek birçok karara imza attığını, camiada her zaman gururla hatırlandığını ifade ederek kendisini saygı ve rahmetle andı.

GÖKHAS

Çetin Amber’in torunu Çetin Gökhas ise, Amber’in torunu olduğu için çok şanslı olduğunu, onun adını gururla taşıdığını ve onu örnek aldığını söyledi. Gökhas, dedesinin kendisi için güven demek olduğunu, dürüst, onurlu, yüreği insan sevisi dolu, yardımsever dedesini özlediğini ifade etti.

Gökhas, turnuvanın düzenlenmesinden dolayı Belediye Başkanı İsmail Arter’e ve katkı koyanlara teşekkür etti.
Editör: TE Bilisim