Kıbrıs Sosyalist Partisi Başkan adayı Zehra Cengiz Hayvanları Koruma Derneği Lefkoşa mekanını ziyaret ederek Lefkoşa'da yaşanan sorunları yerinde inceledi. Lefkoşa'da sokak hayvanlarının belediye tarafından toplanıp Hayvanları Koruma Derneği'nde teslim edildiğini söyleyen Hayvanları Koruma Derneği başkanı Tomris Güven hayvanların bakımı için belediyenin daha önce bir miktar katkı yaptığını oysa beldiye sorunlarından dolayı katkı alamadıklarını ve hayvanseverlerin yardımları ile ayakta durmaya çalıştıklarını dile getiridi.

Barınağın içler acısı durumda olduğunu söyleyen Kıbrıs Sosyalist Partisi Başkan adayı “bu barınağın korumaya ihtiyacı vardır; herkes elele vererek bu barınağı ayakta tutmak gerekir” diyen Zehra Cengiz, köpek, kedi gibi hayvanları zehirlemek yerine barınağa vererek onlara bakacak insanlar bulmanın insancıl bir yaklaşım olduğunu vurguladı. Doğrudan demokrasinin bu alanda da ihtiyaç olduğunu, Lefkoşalıların sokak hayvanları konusunda kendilerinin karar alması gerekitğini ve bunu birkaç kişinin kararına bırakılmaması gerektiğinin altını çizdi.

Hayvanların artık çipli kayıt altına alınması gerektiğini söyleyen Hayvanları Koruma Derneği başkanı Tomris Güven bunun da veterinerler ile yapılabileceğini söyledi ve belediyenin bu konuda katkı koymasını diledi.

Hayvanları Koruma Derneği başkanı Tomris Güven kadınları belediye başkanı olarak daha uygun gördüğünü çünkü kadınlarda annelik ve dugusallığın daha baskın olduğunu böylece de Lefkoşa'nın sorunlarını canı gönülden çözemek için daha büyük gayret göstereceğine inandığını belirtti.
 
Editör: TE Bilisim