Kıbrıs Sosyalist Partisi (KSP) Lefkoşa Belediye Başkanı adayı Zehra Cengiz, bugün, Belediye Emekçileri Sendikası’nı (BES) ziyaret etti.

KSP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre ziyarette,  BES Başkanı Savaş Bozat başkanlığındaki sendika yöneticilerinden  sendikanın sorunlara bakış açısını dinleyen Zehra Cengiz, seçilmesi halinde Lefkoşa için çözüm önerilerini anlattı.

Zehra Cengiz ziyarette yaptığı konuşmada Lefkoşa'nın sorunlarını sigara bağımlılığına benzeterek, “Nasıl ki  bağımlılık yaratan 4 bin zararlı maddeden kurtulmadan sigara bağımlılığından kurtulamayız, aynı şekilde belediyeyi bağımlı kılan zararlı bağımlılıklardan kurtulmadan da Lefkoşa özgür olamaz” dedi.

Belediye’de çalışmayan, avantadan maaş çeken kişilerin işlerine son verileceğini söyleyen Cengiz, belediyenin gelirlerini toplamaya kararlı olduklarını söyledi. Cengiz, Belediye gelirlerinin sadece yüzde 25'inin toplandığını ifade etti.

Cengiz, LTB’nin borçlarının Lefkoşa halkından kaynaklanmadığını, sorunları yaratanların Sayıştay raporlarında tespit edildiğini; sorumluların Mahkeme’ye sevk edileceğini söyledi.

Sendikanın polise şikayetlerini konusunda Polis Müdürlüğü'nün hiçbir şey yapmadığını hayretle karşıladığını söyleyen Cengiz, işçilerin hak arama eylemlerinde işçilerin coplanmalarında polisin suçluların yanında  yer aldığını savunarak “Angarya çalıştırılan; Sosyal Sigorta ile İhtiyat Sandığı katkıları çalınanlar polise şikayette bulunuyor ama polis bu konuda beş aydır hiçbir işlem yapmıyor. Sendika üyeleri eylem yapıyor polis anında sendika liderlerini tutuklayıp haklarında dava okuyor. Sorun bu kadar barizdir” ifadesini kullandı.

KSP LTB Başkan adayı Zehra Cengiz, BES üyeleriyle iş disiplini konusunda beraber çalışacağını, atılacak her adımda BES ve üyelerinin onayı olmadan hiçbir uygulama yapılmayacağını, BES onayını aldıktan sonra her konunun Lefkoşa halkının onayına sunacağına anlattı.

Lefkoşa halkı Lefkoşa'ya sahip çıkarak, Lefkoşa'nın sorunlarına doğrudan el atarak ve doğrudan söz sahibi olarak sorunlarını aşacağını ifade eden Cengiz, Lefkoşa'dan başlayarak tüm Kıbrıs'ın bu zararlı bağımlılıklardan kurtulacağını kaydetti.

Editör: TE Bilisim