“Yüz yüze eğitimin başlaması gerekir” görüşünde olan Eğitim Bakanı, farklı bir kararda karma eğitim için de hazırlık yaptıklarını açıkladı. Bakan Çavuşoğlu, ilkokul 2’ye kadar olan sınıflar, ilkokul 5’ler, 8. ve 12. sınıf ile A Level branşında eğitim alan öğrencilere yüz yüze eğitim verilmesi gerektiğini vurguladı.

1 Ekim tarihinde açılması planlanan yüz yüze eğitimin başlaması için Eğitim Bakanlığı, bugün Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi ile masaya oturuyor.

Yüz yüze eğitimin başlaması görüşünde olan Eğitim Bakanlığı, online eğitimin devam edecek olması ihtimaline karşın da ‘kritik’ olarak adlandırılan bazı sınıflarda yüz yüze eğitimi başlatma görüşünü öne sürüyor.

Yüz yüze eğitimin başlanması için belirtilen 1 Ekim’e sayılı günler kala okulların açılımını YENİDÜZEN’e değerlendiren Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, konuyu bugün Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi ile yapacakları toplantıda konuşacaklarını anlattı.

Salgının seyrinin yükselmesiyle online eğitime devam edilmesi durumunda bazı sınıflar için alternatif çözümler üretileceğini dile getiren Çavuşoğlu, bu uygulamalarını 1 Ekim’den önce Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi ile de paylaşacaklarını anlattı. 

Çavuşoğlu, online eğitimin sürecek olması ihtimaline karşı hayata geçirmeyi düşündükleri bu kararları  şöyle ifade etti:

“İlkokul 2’ye kadar olan sınıflar, ilkokul 5’ler, 8. ve 12. Sınıf ile A Level branşında eğitim alan öğrencilere mutlaka yeni açılımlar getireceğiz. Komite bize okulları açamazsınız dese bile bu kararımızı onlara 1 Ekim’den önce açıklamış olacağız. Çünkü bu süreçte bazı noktalar telafi edilmesi mümkün olmayan sonuçlara varabilir.”

Kaynak: Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, eğitime dair YENİDÜZEN’in sorularını yanıtladı: Online mı, yüz yüze mi? Eğitimde karar zamanı

Editör: TE Bilisim