Çavuşoğlu yayımladığı mesajda, öğrencilerin uzun bir eğitim sürecinin ardından yükseköğrenim aşamasına geçmek ve hayallerindeki mesleğe ulaşabilmek için önemli bir sınava gireceklerini belirterek, “Tüm öğrencilerimizin hayallerine kavuşmalarını umut ediyorum” dedi.
Öğrencilere stres ve heyecandan uzak, başarılı bir sınav geçirmelerini temenni eden Çavuşoğlu, adayların girecekleri sınavda, edindikleri bilgi ve birikimleri en üst düzeyde yansıtacaklarına inanç belirterek, şöyle devam etti: 
 “Gençlerimizin büyük bir azim ve çabayla hazırlandıkları sınavda, bilgi ve birikimlerini en üst düzeyde yansıtarak, çalışmalarının karşılığını alacaklarına ve başarılı olacaklarına inancım tamdır. Bu düşüncelerle geleceğimizin teminatı olan siz kıymetli öğrencilerimize gireceğiniz sınavda başarılar dilerim.”
Çavuşoğlu mesajında ayrıca 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi’ne ülkeden bin 819, 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri’ne bin 473 ve 3. Oturum olan Yabancı Dil Testi’ne 144 öğrencinin katılacağının bilgisini verdi.

Editör: TE Bilisim