Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yarın KKTC'ye gelecek. Ziyaret Çavuşoğlu'nun Türkiye'de yeni hükümetin kurulmasının ardından ilk dış gezisi olacak. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yarın Cumhurbaşkanlığı’nda bir araya gelecek ve ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Günübirlik ziyaret için KKTC’ye gelecek Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın ev sahipliğinde saat 13.00’te düzenlenecek heyetler arası çalışma yemeğine katılacak, saat 14.00’te ise Cumhurbaşkanlığı’nda Cumhurbaşkanı Akıncı ile ortak basın toplantısı düzenlenecek.,

Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ayrıca saat 11.20’de Dışişleri Bakanı Emine Çolak ile bakanlıkta görüşecek ve “KKTC Dışişleri Bakanlığı Bilişim ve e-Arşiv Altyapı Projesini” yerinde inceleyecek.

CUMHURBAŞKANLIĞI AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Çavuşoğlu, ülkeye gerçekleştireceği ziyaret çerçevesinde saat 12.30’da Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından kabul edilecek, kabulün ardından çalışma yemeğine geçilecek.

Cumhurbaşkanı Akıncı ile Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, saat 14.00’e kadar sürecek çalışma yemeğinin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

ENFORMASYON DAİRESİ AÇIKLAMASI

Enformasyon Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre de, Türkiye’de yeni hükümetin göreve başlamasının ardından Dışişleri Bakanlığı’na yeniden atanan Mevlut Çavuşoğlu ilk resmi ziyaretini KKTC’ye yapıyor.

KÜÇÜK VE DENKTAŞ’IN KABİRLERİNİ ZİYARET EDECEK

Çavuşoğlu, yarın saat 10.00’da Ercan Havalimanı'na gelecek, hemen ardından Dr. Fazıl Küçük ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın kabirlerini ziyaret ederek çelenk koyup anıt defterlerini imzalayacak.

Çavuşoğlu, ilk olarak saat 11.20’de Dışişleri Bakanı Emine Çolak ile görüşecek. Çavuşoğlu, görüşmenin ardından KKTC Dışişleri Bakanlığı Bilişim ve e-Arşiv Altyapı projesini yerinde inceleyecek.

BAŞBAKAN KALYONCU KABUL EDECEK

Başbakan Ömer Kalyoncu tarafından saat 12.00’de, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından ise saat 12.30’da kabul edilecek Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, saat 13.00’de de Cumhurbaşkanı Akıncı’nın ev sahipliğinde düzenlenecek heyetler arası çalışma yemeğine katılacak. Kalyoncu, saat 14.00’te ise Cumhurbaşkanlığı’nda, Cumhurbaşkanı Akıncı ile ortak basın toplantısı düzenlenecek.

BOĞAZ ŞEHİTLİĞİ VE BARIŞ KUVVETLERİNİ ZİYARET EDECEK

Çavuşoğlu, daha sonra Boğaz Şehitliği’ni ziyaret ederek, şehitliğe çelenk koyup Şehitlik Özel Defteri’ni imzalayacak. Çavuşoğlu, 15.00’te ise Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’nı ziyaret edecek.

Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve heyeti, saat 16.00’da KKTC’den ayrılacak. 
Editör: TE Bilisim