Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile Türkiye’nin Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, kuraklık tazminatları için gerekli ek kaynağın temini konusunda mutabakata vardı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Çavuşoğlu’nun , Ankara temasları çerçevesinde Tuğrul Türkeş’i ziyaret ettiği belirtildi.

Görüşmede, kuraklık tazminatları için ihtiyaç duyulan ek kaynağın temin edilmesi konusunda görüş birliğine varıldığı kaydedilen açıklamada, kuraklık ödemelerinin en kısa sürede yapılması için çalışmaların başlatıldığı belirtildi.

TÜK’LE İLGİLİ YASAL DÜZENLEME İÇİN TEKNİK DESTEK…

Toprak Ürünleri Kurumu’nun (TÜK) da görüşüldüğü toplantıda, TÜK’ün piyasa düzenleyici bir pozisyonda yaşamına devam edebilmesini sağlayacak yasal düzenlemenin yapılmasına teknik destek verilmesi için de anlaşmaya varıldı.

Yasal düzenlemenin hızlandırılabilmesi ve Kurum’un çağdaş bir yapıya kavuşturulması için bir teknik ekibin görevlendirileceği, çalışmaların yasal sürecinin tamamlanmasıyla birlikte reform kapsamında değerlendirileceği belirtildi.
Editör: TE Bilisim