Seçimlerde karma oy kullanılmasının, “bireysel mutluluk” olduğunu savunan Çavuşoğlu, “Karma oya kesinlikle karşıyım. Demokratik gözükenler, karma oy avcılığı ile popülizm yapmaktadırlar" dedi. Nazım Çavuşoğlu bugün katıldığı bir televizyon programında, erken seçim kararı alınmasına karşın hükümetin düşürülerek, yeni bir hükümet kurulmasını eleştirdi.

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Çavuşoğlu, “Siyaset kirlendi ve dibe vurdu. Bizden gidenler artık geri gelmemeli. Parti disiplini açısından bu önemli. Siyasi Partiler bir firma, şirket değildir. Bir kitleyi ve vizyonu temsil ederler. Bu konuda da geçmişte de söylediklerimin halen arkasındayım ve netim. Hiç bir sözümü değiştirmedim” dedi.

“SEÇİME 2 AY KALA YENİ BAKANLAR YARATILDI”

Nazım Çavuşoğlu, yeni hükümet kurmanın devlete yük yaratmaktan başka bir şey getirmeyeceğini söyledi. Duruşundan dolayı özellikle CTP’yi eleştiren Çavuşoğlu, “Seçime 2 ay kala yeni bakanlar yaratıldı.

Yandaşlarına yeni bakanlıklar vererek, 11 yüksek maaşlı emekli insan yaratılmıştır. Geçmişte yaptığı çirkinliklerine bir yenisini daha eklemiştir ve fatura yine halka ödetilmek istenmiştir” şeklinde devam etti. Çavuşoğlu, DP-UG oluşumunda yer alan Gazimağua Milletvekili Ahmet Kaşif’i de eleştirerek, "Geçmişte de DP'den disipline verilmişti. Yine partisinden ayrılmıştı. Partiler arası gel-gitler ne toplumsal, ne de devletsel vizyonla örtüşmüyor” dedi.

MECLİS ÇALIŞMALARI

Nazım Çavuşoğlu, meclisin çalışmasıyla ilgili bir soruyu yanıtında, meclisin verimsiz çalışmasının nedeninin Çakıcı-CTP kavgası olduğunu savundu. Çavuşoğlu, “Kürsüyü boşuna işgal ettiler. Şu anda beraber geçmişteki gibi demokrasiyi katlediyorlar” değerlendirmesinde bulundu.

“ŞEHİTLERİMİZ ÜZERİNDEN SİYASET YAPMASINLAR”

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, şehit arsalarının alt yapı paralarıyla ilgili soru sorulması üzerine şunları söyledi: “40 yılın sorununu çözemeyen ve şehitlerimiz üzerinden bugün siyaset yapanlar bıraksınlar artık bu edebiyatı. Bilsinler ki bende en az onlar kadar milliyetçiyim. Yıllardır bunca hükümetin bir türlü vermediği, şehitlerimizin yakınlarına söz verilen arsaları ben verdim...

Gerek askerimizle uzlaşarak, gerekse siyasi mücadeleler yaparak, bu arsaları ben verdim. Alt yapı parasının bir kısmının milyonlarca dolarlık bir tesisisin yok olmasını engellemek üzere, maliye tarafından kalemlerde değişiklik yapılmasını eleştirenlere bu arsalarla ilgili sorunun UBP Hükümeti zamanında çözüldüğünü hatırlatırım”

“KARMA OYA KESİNLİKLE KARŞIYIM”

Çavuşoğlu, karma oy kullanımıyla ilgili soruya şu yanıtı verdi: “Seçimlerde karma oy kullanmak, bireysel mutluluktur. Bu toplumsal mutluluğu getirmez. Karma oya kesinlikle karşıyım. Demokratik gözükenler, karma oy avcılığı ile popülizm yapmaktadırlar"

“ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ İSKELE’YE GELİYOR”

İçişleri Bakanı Çavuşoğlu, İskele’ye Çukurova Üniversitesi’nin gelişiyle ilgili soru üzerine, “Hem Türkiye, hem de KKTC Meclisi’nden gerekli yasal tüm işlemler geçmiştir. Son Ankara’ya yaptığım ziyarette de YÖK heyeti ile görüştüm. Hangi bakanlıkta olursam olayım bu sürecin takipçisi oldum ve tüm yasal prosedürler artık tamamlandı. Arazi sorunu kalmadı. Kampüs yeri hazır. Sadece üniversite, tıp fakültesinde ısrarcı. Bununla ilgili Türkiye makamlarında politika değerlendirilmesi yapılıyor.Herkes bilsin ki Çukurova geliyor” dedi.

KAYA ARTEMİS’E VERİLEN ARAZİ

Son günlerde basında yer alan Kaya Artemis Otel’e Girne’de verilen arazi ile ilgili de konuşan Çavuşoğlu, “ Ülkemiz bir turizm adasıdır. Özellikle Bafra’da Artemis Otel bir mücahit gibi davranarak bölgeye ilk yatırımı yapan olmuştur. Ülke ekonomisine ve KKTC’nin maalesef bazı şeylerden geçmişte mahrum bırakılan bölgesinin ekonomisine büyük katkılar sağlamıştır. Çok zor şartlarda yapılan yatırım sayesinde şu anda bölgede kalkınma süreci başlamıştır” dedi. 
Editör: TE Bilisim