Toplantıda Kıbrıs konusu da değerlendirilerek, çözüm için her iki tarafın da sürece olumlu katkı yapması gerektiği ve iki taraf müzakerecilerinin Türkiye ve Yunanistan'a çapraz ziyaretlerine verilen destek “teyit edildi”.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, görüşmede, Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin üçüncü toplantısının Yunanistan'da yapılması hususu gündeme geldi, hazırlık toplantısı için Venizelos'un kasım ayında Ankara'yı ziyaret etmesi konusunda mutabakata varıldı.

Görüşmede ayrıca, iki ülke arasında yanlış anlamalara sebebiyet vermemek için diplomatik kanalların açık olması konusu vurgulandı.

ÇAVUŞOĞLU LİBYA TOPLANTISINA KATILDI

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, New York temasları kapsamında BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun başkanlığında BM'de düzenlenen Libya konulu toplantıya da katıldı.

Toplantıdaki konuşmasında Libya'da 17 Şubat devrimiyle elde edilen demokratik kazanımların, bugün iç karışıklık ve siyasi istikrarsızlık nedeniyle kaybedilme riski bulunduğunu ifade eden Çavuşoğlu, Türkiye'nin Libya'daki siyasi geçiş sürecine desteğinin devam ettiğini belirtti.

Çavuşoğlu, kapsamlı ve tüm kesimleri içeren bir siyasi diyaloğun başlatılabilmesi için ateşkes çağrısında da bulunarak, Türkiye'nin, BM Genel Sekreteri'nin Libya Özel Temsilcisi Bernardino Leon'un arabuluculuk çabalarını desteklediğini vurguladı.

Çavuşoğlu ayrıca, Vietnam Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Pham Bınh Minh, Özbekistan Dışişleri Bakanı Abdülaziz Kamilov, Malezya Dışişleri Bakanı Dato Sri Anıfah Aman, Papua Yeni Gine Dışişleri Bakanı Rımbınk Pato ile de bir araya gelerek Türkiye'nin BM Güvenlik Konseyi adaylığına destek istedi.
Editör: TE Bilisim