İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Kalecik bölgesinde bulunan Boğaz Endüstri ve Madencilik Limited’te (BEM) incelemelerde bulundu.

Çavuşoğlu, tesisin işleyişi hakkında BEM Genel Müdür Erhan Bolkan’dan bilgi aldı.

İncelemeleriyle ilgili basına açıklama yapan Çavuşoğlu, ülkede üretim yapan her yerin görülmesi ve sorunlarının yerinde incelenmesi gerektiğini belirterek, tesiste 82 kişinin çalıştığını, bunun haricinde ise 200 kişinin burayla iş yaparak gelir elde ettiğini anlattı.

Çavuşoğlu, yurtdışından farklı seçeneklerle gelen çimentoların fabrikayı olumsuz etkilediğini ifade ederek, söz konusu sorunun çözümlenmesi için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

İstihdam olanaklarını artırmak adına tesisi korumanın önemini vurgulayan Çavuşoğlu, iş güvenliğine en üst seviyede önem verdiklerini kaydetti.

BEM Genel Müdürü Erhan Bolkan da, bakan Nazım Çavuşoğlu’nun şirketi ziyaret eden ilk bakan olduğunu belirterek, tesiste bulunan çimentonun kalitesinin uluslararası standartlarda olduğunu anlattı ve çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Bolkan, 25-30 milyon dolar değerindeki tesise yeteri kadar değer verilmediğinden de yakındı.

Editör: TE Bilisim