Mert ÖZDEŞ /STAR KIBRIS

28 Temmuz’da tek başlarına iktidar olmasalar bile seçimden birinci parti çıkacaklarını inanç belirten Çavuşoğlu, bakanlı görevi de yaptığı UBP hükümetinin icraatlarını değerlendirdi:


Ada TV’nin, ‘Seçime Doğru Aday Özel’ programına katılan adaylar seçmene seslenmeye devam ediyor. UBP İskele Milletvekili Adayı Nazım Çavuşoğlu dün katıldığı programda gündemde öne çıkan konuları yorumladı. Nazım Çavuşoğlu, kendisinin de bakanlık yaptığı son UBP hükümetinin ülke adına önemli ve faydalı icraatlara imza attığını söyledi. Tüm dünyada ekonomik kriz konuşulurken çok zor bir görev üstlenerek yine çok zor kararlar aldıklarını ve önemli yatırımlar yaptıklarını belirten Çavuşoğlu sözlerine şöyle devam etti.

“EN FAZLA YATIRIM BİZİM DÖNEMİMİZDE YAPILDI”
“Cumhuriyet tarihinde en fazla yatırım bu dönemde yapılmıştır. Yolların standartlarının yükseltilmesi de birçok yerde özellikle de İskele bölgesinde devlet binalarının yapılması sadece bu dönemde olmuştur. Anaokulu, itfaiye, kaymakamlık, savcılık binası, mahkemeler, çift şerit yolların yapılması, kuzey sahil yolu bağlantı yolları ve açtığımız kolej. Uzun yıllardır okullarda yapılmayan tamirler bu dönemde yapıldı. Üniversiteleşme hedefimiz var. Dipkarpaz GAÜ inşaatı başlamış durumdadır. Bütün bunları yapan bir hükümeti başarılı bulmak lazım. Ama tabi ki daha fazlasına ihtiyaç var. 2003’te iktidardan giderken 8 uçak ve para bıraktık ama 5-6 yıllık dönemde uçaklar satıldı hem de kasada para kalmasını bırakın hava yollarını batıracak kadar borç vardı.”

“BÖLGECİLİK YAPMADIM”
Hiçbir zaman bölgecilik yapmadığını belirten Çavuşoğlu, bu yönde iddiaları olanları şu sözlerle eleştirdi:“Ülkeme hizmet ederken ülkemin her tarafını eşit gördüm ve hiç bir zaman ayrımcılık yapmadım. Bunu söyleyenler neye göre ayrımcılık bölgecilik yaptığımı açıklamak durumunda. Bizim bölgemizden bugüne kadar hiç bürokrat atanmadı. Hiçbir partiden. Bu dönemde bizim partiden yetişen insanları bürokrat atadık. Bürokrat atamak bölgecilik mi? Ya da okul tamiri yapmak bölgecilik mi? Ana yasaya göre bütün çocukların eşit olması gerektiği yazıyor. Kolej açmak bölgecilik mi? 4 bölgede üniversite var bizde yok. O bölgeye de üniversite götürülmesini savunmak bölgecilik mi? Eğer bunlara bölgecilik diyorlarsa ben bölgeciyim.”

‘NÖBETÇİ HÜKÜMET’
Geçici hükümeti için ‘Nöbetçi Hükümet’ tanımlamasında bulunan Çavuşoğlu, UBP’ye yönelik eleştirileri şov maksatlı olarak değerlendirdiğini söyledi. Çavuşoğlu, CTP’yi de eleştirerek, CTP’nin iktidar olduğu dönemlerde baskıcılık ve zulüm yaptığını savundu.

ARAZİ TAHSİSİ İPTALİ
Eski Sağlık Bakanı Ertuğrul Hasipoğlu'nun oğlu Oğuzhan Hasipoğlu'na Karpaz'da JİTEM yasasına aykırı olarak arazi tahsis edildiği iddiasıyla, iznin iptalihakkında konuşan Çavuşoğlu, tahsisin usullere uygun olarak yapıldığını, Şahadet Belgesi ve ruhsatının da olduğunu söyledi.

YORGANCIOĞLUNA CEVAP
CTP Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu’na da seslenen Çavuşoğlu, Büyükkonuk piknik alanıyla ilgili iddialara yanıt verdi.
“Büyükonut piknik alanı gazetelerde de çok tartışıldı özel bir firmaya kiralandı. Hükümet olarak bu konuda kiralanıncaya kadar hiç bir bilgim yoktu. 8 Belediyemeclisuyası bu tahsisinihaleyecık sayayla ilgili karar almış ve Sayın Önder Sennaroğlu konuşuyor meydanda bizeaftta bulunuyor burada muğlaklık yaratmaya çalışıyor. Oysaoğlu da Belediyemeclis üyesidir ve ihaleye çıkmasında oğlunun da imzası var daha sonra ihaleaçıldığındaimzası yoktur doğru çünkü yurt dışında olduğu için.”

ERKEN SEÇİM
UBP’den ayrılan8 milletvekilinin partide moralleri bozduğunu söyleyen Çavuşoğlu, bu ayrılışın siyasi olarak partiden bir şey eksiltmediğini söyledi. “8 arkadaşın ayrılması moral bozukluğu olmuştur. Onlar bizim duygusal olarak arkadaşımızdı” diyen Çavuşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Sadece siyasi arkadaşımız değillerdi. Siyasi anlamda bizden bir şey götürmediklerini gidenlerde biliyor. Çünkü partinin tabanı yerli yerindedir. Şunu söylüyorlar. ‘Biz UBP’liyiz. UBP ile Denktaş bile ayrı düştü. Onun arkasından bile gitmedik yok ki şimdi gideceğiz’ diye söz söyleyenler oldu. Bizim tabanımız yerindedir ve bu taban UBP’nin yükselmesini sağlayacaktır. KKTC yönetiminde UBP’den başka hiç kimse 5 yıl sureyle iktidar yükünükaldıramamıştır, kaldıramaz.

“CTP’NİN SONU HEP KAÇIŞ”
CTP’nin sonuçları hep kaçıştır. Hiçbiri istikrarı bir hükümet kuramaz varsayalım ki kursalar bile 6 ay sonra bırakıp kaçacaklar. Bu yükü taşıyabilecek tek parti UBP dir. Halk bu yüzden UBP’yi iktidara getirecektir. DAÜbile kurulurken çok davalar açtı, aleyhinde çok konuştu CTP. Bafra’ya oteller yapılırken yaptıkları eylemleri ve açılışında da dizdikleri övgüleri hatırlayalım. CTP hükümetten giderken eğitim dibe doğru hızla gitmekteydi. Şu anda 55 bin öğrenciye geldik.


“YURT-KUR KREDİLERİ BİZİM ZAMANIMIZDA KIBRIS’A AÇILDI”
Bunun sebebiYurt -Kur kredilerinin bizim dönemimizde Kıbrıs’a açılmasıdır. Bunları biz yaptık ancak 60 bin hedefine bu şekilde ulaşma imkanı oldu. Bu seneden sonrada vizyonumuz 60 bin değil. 100 bin vizyonunu koyacağız. Bu hedefi önümüzde 5 yıl içinde yakalamak için büyük kavgalar vereceğiz. Bunun için ülkenizi partinizden daha çok sevmeniz gerekir ama CTP’liler kendilerini ve partilerini çok seviyorlar ve zoru görünce de kaçıyorlar.”

Editör: TE Bilisim