İskele Bölgesi’nden demokratik hakkını kullanarak aday olan Sn. Hüseyin Avkıran Alanlı’nın , sırf gündeme gelmek ve kamuoyunu yanıltma amacıyla yapmış olduğu açıklama siyasi bir oyundur.
Ulusal Birlik Partisi mensubu iken “Ulusal Birlik Partisi’nden başka benim partim olamaz” ve “UBP’den asla kopmam” sözleri sarf eden ancak Siyasi Hayatında daima Bölge için değil Şahsı için çalışmalar yapan söz konusu vekilin ÖRP’ ye geçmesi sonrası kendisi ile herhangi bir iletişimim hiç olmamıştır. Kendisi ile bugüne kadar ve bugünde dahil olmak üzere herhangi bir diyaloğum dahi yoktur.
Böyle bir ortamda, şahsına ait olan ve borcu olan kişilere yazmış olduğu, ödeyemediği çekler ile ilgili, tehdit ettiğim söylemi gerçek dışıdır. Kendisinin borçları, şahsını ilgilendirir. Alacaklı olan kişilerin sokakta yaptığı söylemler ve insanımıza olan borcunu ödememesi ise asıl olandır. İskele Bölgesi’nde sokaktaki vatandaşın “ Alanlı önce borçlarını ödesin, sonra siyaset yapsın” söylemleri herkes tarafından bilinmektedir.
Belediye Başkanlığı için aday olmuş bir şahsın muhatabı, rakibi olan mevcut Belediye Başkanı Sn. Halil İbrahim Orun’dur. Özellikle Sn. Halil Orun’un yine seçimlerden büyük bir oy farkı ile çıkacak olmasından dolayı korkuya kapılan söz konusu adayın, hedef saptırmak amaçlı yaptığı bu açıklama son derece manidardır.
Gerek şahsım gerekse İskele Bölge insanı, Ulusal düşünceye değer veren insanımız, ve hizmete değer veren bölge halkımız, Sn. Halil Orun’un dimdik yanındadır. Bu duruştan rahatsızlık duyanlar ise en iyi cevabı sandıkta zaten alacaktır. Siyasi hayatı gel-git’ler ile dolu bir şahsın mertlikten söz etmesi ise sadece komiktir. Bölge insanımızın karşısına, mağduru oynamaya çalışarak, geçmişini ört-bas etmeye çalışarak çıkması ve oy simsarlığı yapması ise, kendisin sıradan bir siyasi oyunudur. Söz konusu aday eğer mert ise çıkar ve İskele Milletvekilliğinden istifa eder öyle Belediye Başkanlığı’na aday olur. Halk iradesi ile oynamaz.
Bu süreçte siyasetin onurlu bir duruşla yapılması gerektiğinin altını çizmek isterim. Son cumhurbaşkanlığı seçiminde Sn. Talat’a olan desteğini davul-zurna eşliğinde gösterenlerin vekil seçilebilmek adına Sn. Eroğlu ile aynı fotoğraf karesine girme yarışı içerinde olmaları, zaten siyasi duruşlarını göstermektedir.
Bir adayın ise borcu yüzünden mağdur ettiği insanları, şahsım üzerinden topluma unutturmaya çalışması, insanımıza karşı ayıptır ve günahtır.
Herkesin muhatabı bellidir, benimde duruşum bellidir.
Saygılarımla.
Nazım ÇAVUŞOĞLU
UBP İskele Milletvekili

Editör: TE Bilisim