KTÖS, yarın Çatalköy İlkokulu’nda 11.00-12.40 saatleri arasında grev yapacak.

KTÖS yazılı açıklamasında, Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova’ya da; “yarın saat 11.00’de Çatalköy İlkokulu’na gelerek durumu kendi gözleriyle görmesi” çağrısında bulundu.

KTÖS, eğitim sisteminin parça parça döküldüğünü, sendika olarak da tüm yaz tatili boyunca mesai yaparak Eğitim Bakanlığı’nın sorunları ve eksiklikleri gidermesine yardımcı olmaya çalıştıklarını, ancak siyasilerin sorunları çözmek istemediğini savundu.

Eğitim sistemindeki birçok tıkanıklığın da devam ettiğini ifade eden KTÖS, okullardaki öğretmen eksikliklerinin giderilmesi için defalarca yaptıkları açıklama ve girişimlerin netice vermediğini, okullarda öğretmensiz eğitim-öğretim yapılmaya çalışıldığını öne sürdü.

Hükümeti eleştiren KTÖS, öğretmenlerin zor şartlarda kalabalık sınıflarda ve kapasitenin üstünde ders saatleriyle eğitim vermeye çalıştığını kaydetti.

KTÖS, şöyle devam etti:

“Bu süreçlere ‘dur’ demek için yarından itibaren ve Çatalköy İlkokulu’ndan başlayarak eylem ve grev kararımızı uygulayacağımızı belirtmek isteriz.

Eğitim Bakanlığı’nın en yetkili kişisi olarak Sayın Özdemir Berova’ya çağrımız yarın saat 11.00’da Çatalköy İlkokulu’na gelerek durumu kendi gözleriyle görmesidir. Eğitimin ihtiyacı verilen sözler yerine icraata geçen kararlardır.”

KTÖS, çok acil öğretmen ihtiyacı bulunan okulları ise şöyle sıraladı:

“Çatalköy İlkokulu, Hamitköy İlkokulu, Karaoğlanoğlu İlkokulu, İskele İ. Karter İlkokulu, Alasya İlkokulu, Necati Taşkın İlkokulu, Dipkarpaz İlkokulu, Canbulat İlkokulu, Ziyamet İlkokulu, Kumyalı İlkokulu, Büyükkonuk İlkokulu, Mormenekşe İlkokulu, Türkmenköy İlkokulu, Polatpaşa İlkokulu ve ayrıca Ziyamet’te ve Gönyeli’de Özel Eğitim Öğretmeni ihtiyacı devam etmektedir.

Sorunların çözülmemesi halinde grevlerimizin artarak devam edeceğini belirtiriz.”
Editör: TE Bilisim