Eylemciler, Anayasa’nın eşitlik ilkesi çerçevesinde, yapılan protokollere uyulmasını ve diğer KTHY personeline uygulanan çözüm modelinin kendilerine de uygulanmasını talep ediyor.

KTHY mağdurları adına açıklama yapan ve basın bildirisini okuyan Osman Yücelen, “Defalarca uğradığımız mağduriyetimize ‘artık yeter’ demek için burada toplandık” dedi.

KTHY’nin zora girdiği bir dönemde, yeniden yapılandırma adı altında KTHY ile HAVAŞ ortaklığında kurulan CAS şirketine özlük hakları KTHY’de kalacak şekilde, protokollerle kiralandıklarını anlatan Yücelen, hava yollarının kapatıldığını, “neredeyse yarı maaşa” CAS’ta çalışmaya başladıklarını belirtti.

Yücelen, “Yapılan uzun mücadeleler sonucunda bizlerle kader birliği olan diğer KTHY çalışanı arkadaşlarımız en nihayet devlete alındı. Fakat bizlere ‘buna sizin hakkınız yok’ dediler. KTHY’deki yasal tazminatlarımızı da halen ödemediler. Sadece dört yıl sonra küçük bir bölümünü verdiler” dedi. Yücelen, CAS’ın hizmetlerinin durması üzerine 5 Ağustos tarihinde işten durdurma yazısı aldıklarını hatırlattı.

Daha sonra, CAS’ın devletin olduğu, asgari ücretin neti ile işe alınacaklarının söylendiğini belirten Yücelen, “Bizler zaten defalarca haklarımız gasp edilmiş olan KTHY’den kalan son emek savaşçısı 64 kişi, defalarca bu oyunlarla yüz yüze geldiğimizi, bu filmi daha önce gördüğümüzü, bu sözleri daha önce çok duyduğumuzu söyledik” diye konuştu.

Yaşananların ardından CTP-BG ile görüştüklerini, daha önceki eylemlerde yanlarında olan Başbakan’ın kendilerini “görmezden geldiğini” iddia eden Yücelen, KTHY’nin kapatılmasına yol açanlardan hesap soracağını söyleyenlerin bunu yapmadıklarını ileri sürdü.

Yücelen, “Bizleri kamuoyuna defalarca sanki KTHY’de hiç çalışmamış, sadece CAS’ta işe başlamış ve çalışmış gibi, CAS çalışanı olarak lanse etmişlerdir. Fakat yapılan anlaşma ve protokollerle biz de yüzde yüz KTHY personeli olduğumuzu tüm kamuoyuna duyururuz” ifadesini kullandı.

DAVUTOĞLU’NUN GELECEĞİ GÜN ERCAN ÇEMBERİNDE OTURMA EYLEMİ

Mücadelelerinin ve eylemlerinin süreceğini vurgulayan Yücelen, Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun, KKTC’yi ziyaret edeceği 16 Eylül Salı günü de, Ercan Havalimanı çemberinde oturma eylemi yapacaklarını kaydetti.
Editör: TE Bilisim