KIBRIS TİME-ÖZEL

Ocak ayının ortasına gelinmesine rağmen 13. maaşların ödenmemesi hem vatandaşı hem de çarşıları olumsuz etkiledi.
Başta Lefkoşa çarşıları olmak üzere ülke genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle bazı mağazaların siftah bile yapamadan kapamak zorunda oldukları belirtilirken bütün gözler 13. maaşın ödeneceği olan belirsiz tarihe çevrildi.
KUYUMCUDA AĞLADI
Lefkoşa Metropol bölgesinde yaşanan bir olay yürekleri dağladı.
Bir kuyumcu mağazasına giren 50 yaşlarındaki bir kadın müşterinin eşinin ve kendisinin alyans ve bileziklerini satarken sinir krizi geçirdiği ve sonra kendine geldiğinde yaşamı boyunca ilk kez böyle bir olay yaşadığını son çare olarak alyansları da dahil evdeki ufak tefek ziynet eşyasını sattığı öğrenildi.
MAĞAZALARDA YAPRAK KIPIRDAMIYOR
Bir çok mağaza sahibi ile görüşen Kıbrıs Time muhabirleri aralarında siftah yapamayan çok işyerinin olduğunu ve bir çoğunun böyle giderse kepenk kapatacaklarını gözlemledi.
Günlük giderinin toplam 330 TL olduğunu söyleyen bir işletme sahibi son yıllarda zaten işlerinin çok düştüğünü 13. maaşların ödenmesi dört gözle beklediklerini ödemelerin gerçekleşmesi halinde biraz nefes alacaklarını ifade etti.
TERZİLER REVAÇTA
Çarşıdaki durgunluğun tamir işi yapan terzi ve ayakkaıcılara olan rağbetin arttığını söyleyen tamir ile uğraşan işletmeler ise son yıllarda görülmemiş bir müşteri potansiyeline sahip olduklarını mağazalardan alışveriş yapmakta güçlük çeken insanların eski giysi ve ayakkabılarını tamir ettirmekte çareyi aradıkları bu yüzden işlerinin artmasına rağmen ülkede yaşanan ekenomik sıkıntılardan dolayı mutsuz olduklarını ifade ediyorlar.
DOMATES 8.5 TL.
Çarşıda etkilenen sadece mağazalar değil...
Sebze meyve ve et işletmesi olan mekan sahipleri de domates salatalık ve biber gibi çok tüketilen besinlerin 8 TL'den aşağıya düşmediğini ve bunun halkın alım gücünü fazlasıyla etkilediğini önceden kilo ile satarken şimdi tane ile sattıklarını belirttiler.
Günlük cirolarının eskiye göre yüzde 50 azaldığını söyleyen esnaf kesimi böyle devam ettiği sürece ya kepenk kapatacaklarını ya da personel azaltmaya gideceklerini ifade ediyorlar.


Editör: TE Bilisim