CTP-BG basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş moderatörlüğünde gerçekleşen panele,Yunanistan sol ittifak partisi Syriza’dan İskeçe milletvekili Hüseyin Zeybek ile Gümülcine milletvekili Ayhan Karayusuf da katıldı.

“Milletvekili ve Parlamento Çalışmaları”, “Avrupa ve Balkanlarda Sol”, “Milletvekili Halk ve Seçmen İlişkileri” ile “Milletvekili Yetki, Sorumluluk ve Güvenceleri” konularının irdelendiği panelde, Doğu Akdeniz ve bölgede sorunların ancak diyalog yolu ile aşılabileceği vurgulandı.

Panelde; Türkiye, Yunanistan ve Kıbrıs’ın birlikte Doğu Akdeniz’deki istikrar ve işbirliği için çok önemli bir rol oynayabileceği ve bölge halklarının kalıcı barışa ihtiyacı olduğunun ifade edildiği belirtildi.

Türkiye, Yunanistan ve Kıbrıs’tan konuşmacıların, Kıbrıs sorununun çözülmesinin Türkiye ile Yunanistan arasındaki sorunların da çözülmesine yardımcı olacağının altını çizdiği panelde, Doğu Akdeniz’deki doğal kaynakların çatışmaya değil bölge halklarının çıkarına ve refahına hizmet edecek şekilde değerlendirilmesi gerektiğinin de kaydedildiği ifade edildi.
Editör: TE Bilisim