KKTC Emekli Subaylar Derneği Yönetim Kurulu adına yayınlanan Çanakkale Zaferi mesajında “Türk’ün yılmaz direncinin zafere dönüştüğü, Türk topçusu ve gemilerinin geçilmez kıldığı Çanakkale’de yurdun geçilmezliğinin dersini biz onlardan aldık. Varoluş mücadelesi nasıl verilirmiş onlardan öğrendik. Tüm dünyaya örnek olacak azim, kararlılık ve kahramanlığın nasıl olduğunu onlardan öğrendik” denildi.

Mesajda, Türklerin yurtseverliğini, kahramanlığını ve direnişini destanlaştıran bu büyük zaferi Türk Milletine kazandıran Mustafa Kemal Atatürk ve diğer komutanlarla şehit olanların saygıyla anıldığı belirtildi.

TBK GAZİLER DERNEĞİ MESAJI…

TBK Gaziler Derneği Genel Sekreteri Mustafa Menteşe, Çanakkale Savaşlarının 1. Dünya Savaşı’nın seyrini değiştiren, tarihe “Çanakkale Geçilmez” sözü ile yazılan büyük bir destan olduğuna işaret etti.

Menteşe yayınladığı Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü mesajında, “yaralı düşmanı hastaneye sırtında götüren, vurduğu düşman gemisinden denize düşen askerin kurtulabilmesi için top ateşini kesen Mehmetçik’in Gelibolu’da tüm dünya uluslarının gönlünde abideleştiğini” kaydetti.

Menteşe başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehitler, gaziler ve fedakâr Türk Milletini saygı minnet ve şükranla andıklarını belirtti.

ATATÜRKÇÜ YAŞAM DERNEĞİ MESAJI…

Atatürkçü Yaşam Derneği Başkanı Ahmet İşcan, Çanakkale Zaferi’nde Türk Milleti’nin özgürlük ve vatanı için gerektiğinde neleri feda edebileceğini bir kez daha kanıtladığını bildirdi.

İşcan yayınladığı mesajda, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü’nde şehitleri KKTC Atatürkçü Yaşam Derneği olarak saygıyla andıklarını kaydederek şehitlerin, vatan ve millet için yaptığı fedakârlığın değerinin, hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar yüce ve büyük olduğunu kaydetti.

İşcan şöyle devam etti:

“Dünya tarihinde emperyalizmin yenilgiye uğradığı iki yer vardır. İkincisi Kıbrıs 1974 Mutlu Barış Harekâtı birincisi ise 18 Mart Çanakkale destanının yazılmış olduğu Çanakkale muharebeleridir. Yedi düvele karşı verilmiş olan Türklüğün onur ve varoluş mücadelelerinin kıymeti ve değerini bizler Kıbrıs’ta kardeşlerimizde anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nde bilmeli, geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimize bunları aktarabilmeliyiz.”

KARADENİZ KÜLTÜR DERNEĞİ MESAJI…

Karadeniz Kültür Derneği Başkanı Turan Büyükyılmaz, çocuk, genç, yaşlı demeden vatanın varoluşu için göğüslerini siper edenlerin birlik ve beraberlik ruhuyla yazdığı Çanakkale destanının Türk kahramanlık tarihinin en onur verici, en parlak sayfalarından biri olarak tarihe olduğu gibi, gönüllere de yazıldığını belirtti.

Büyükyılmaz yayınladığı Çanakkale Zaferi mesajında, zaferin ölümsüz kahramanlarının Türk milletinin azminin, vatan aşkının, bayrak sevgisin önünde hiçbir gücün duramayacağını bir kez daha kanıtladığını ifade etti.

Büyükyılmaz, vatan için canlarını feda eden şehitlerin rahmet, minnet ve özlemle anıldığını belirtti.


Editör: TE Bilisim