Girne Kaymakamlığı Çamlıbel Bucağı ve Sağlık Bakanlığı Çamlıbel Sağlık Ocağı binalarının yapımı için protokol imzalandı.

İmza töreni bugün saat 15:30’da Çamlıbel Köy Kahvesi’nde gerçekleşti.

Protokole, İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle ve Hebo Yapı Direktörü Kemal Hekim imza koydu.

Hebo Yapı tarafından “Girne Kaymakamlığı Çamlıbel Hizmet Binası ve Cemal Hekim Sağlık Merkezi” adı ile tek çatı altında inşa edilecek olan bina, toplam 330 metre kare büyüklüğünde olup yaklaşık 300 bin TL’ye mal olacak.

Girne Kaymakamlığı Çamlıbel Hizmet Binası 90 metre kare büyüklüğünde; 2 oda, salon, mutfak, malzeme ve tuvaletler; Çamlıbel Cemal Hekim Sağlık Merkezi ise 240 metre kare büyüklüğünde; 2 doktor, 2 müşahede, acil, eczane, mutfak, kayıt ve malzeme odalarıyla, personel, hasta ve özürlüler için 5 tuvaletten oluşacak.

Bina, Çamlıbel Çınar Sokak’ta inşa edilecek ve 4 ayda tamamlanacak.

İmza törenine, İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, 39’uncu Mekanize Tümeni Kurmay Başkanı Kurmay Albay Bülent Meydanlı, Hebo Yapı Direktörü Kemal Hekim, Çamlıbel Muhtarı Osman Mısırlısoy, Çam-Sev Başkanı Adıgüzel Akdeniz, bakanlık yetkilileri, bazı milletvekilleri ve üst düzey yetkililerle Çamlıbelliler katıldı.

Çam-Sev Başkanı Adıgüzel Akdeniz’in açılış konuşmasıyla başlayan törende Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, Hebo Yapı Yetkilisi Gülsen Büyükadam, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle ve İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay birer konuşma yaptı.

Tören, binanın yapılacağı alnın gezilmesiyle son buldu.

AKDENİZ

Çam-Sev Başkanı Adıgüzel Akdeniz yaptığı konuşmada, bucak sorunlarının çözümü yanında kültürel alanlarda faaliyetler yürütmekte olan derneğin, Çamlıbel’e kaymakamlık binası ile sağlık ocağı kazandırılması yönünde uğraşlarının meyve verdiğini belirterek, mücadelenin taçlandığını vurguladı.

ENVERGİL

Girne Kaymakamı Mehmet Envergil ise Çamlıbel Bucağı’na kaymakamlık binası ile sağlık ocağı yapılması yönünde atılan adımın köyün yaşam kalitesini yükselteceğini belirterek, bina tamamlandığında hizmetin Çamlıbellilerin ayağına geleceğini kaydetti.

BÜYÜKADAM

Hebo Yapı Yetkilisi Gülsen Büyükadam da yaptığı konuşmada, proje hakkında bilgi sunarak, sağlık ocağına Hebo Yapı Direktörü Kemal Hekim’in babasının adının verileceğini söyledi.

GÜLLE

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle de konuşmasında Çamlıbel’de anlamlı bir dayanışma örneğinin hayata geçecek olmasından duyduğu memnuniyeti belirterek, yerinden yönetim ile yerinde sağlık konularının önemli kavramlar olduğunu ifade etti.

İnsanların uzak mesafelere gitmeden erken, hızlı ve kaliteli hizmetlerden yaralanabilmesinin yolunun sağlık hizmetlerinin yaygınlaştırılmasından geçtiğini ifade eden Bakan Gülle, yerinde sağlık konusuna önem veren bakanlığının elden geldiğince sağlık merkezlerini genişletmeye çalıştığını kaydetti.

Bucak olması nedeniyle yasal olarak sağlık ocağına sahip olması gereken Çamlıbel’in bugüne kadar bu hizmetleri elde edemeyişinin büyük eksiklik olduğunu belirten Bakan Gülle, Sağlık Bakanlığı’nın köye sağlık ocağı yanında Tatlısu bölgesindeki Kuzey Sahil Yolu ile birlikte 112 ambülans sağlık hizmeti kazandırılması yönünde harekete geçtiğini vurguladı.

ULUÇAY

İçişleri Bakanı Teberrüken Uluçay da konuşmasında bugün sözün ötesine geçildiği önemli bir gün olduğunu ifade ederek, Çamlıbel’e uzun zamandır yapacaklarını söyledikleri kaymakamlık binası ile sağlık ocağının yapımı için adım attıklarını söyledi.

Çamlıbellilerin bu hizmetler için uzun süre sabırla taleplerini yinelediklerini belirten Bakan Uluçay, bunu yerine getirmenin artık temel görev halini aldığını kaydetti.

Atılan adımın ilgili şirket; Hebo Yapı katkılarıyla hayata geçeceğini belirten Bakan Uluçay, desteği için teşekkür ettiği özel şirketin güzel bir dayanışma örneği sergilediği vurguladı.

Konuyla ilgili CTP-BG Milletvekili Tufan Erhürman’a da teşekkür eden Bakan Uluçay, Erhürman’ın da geçmişte Çamlıbel bucağına kaymakamlık binası yapılması yönünde mecliste çağrı yaptığını anımsattı. 
Editör: TE Bilisim