Başbakanlık Müsteşarlığı ile Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu arasından bugün gerçekleştirilen toplantı sonrası Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’na (Kıb-Tek) borcun bir bölümüne karşılık 200 bin TL yatırıldı. Bu ödeme sonrası KIb-Tek’le bu akşamdan itibaren camilere yeniden elektrik enerjisi verilmesi konusunda uzlaşmaya varıldı.

Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Işılay Arkan konuyla ilgili olarak TAK’a yaptığı açıklamada, varılan noktadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuya duyarlılık gösteren Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’a teşekkür etti.

Bugün Başbakanlık Müsteşarı Alpay Afşaroğlu ile Vakıflar Yönetim Kurulu olarak bir araya geldiklerini ve toplantıda camilerin yeniden elektriğe kavuşturulması üzerinde görüş alışverişinde bulunarak Hükümetten yardım talep ettiklerini kaydeden Arkan, Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu’nu dava etmesinden dolayı Din İşleri Başkanlığı’nı toplantıya davet etmediklerini, ancak gelir ve giderleriyle ilgili bilgilerin kendilerine ulaştırıldığını söyledi.

Yakında kutlanacak olan Kurban Bayramı öncesinde camilerin yeniden aydınlanması yönünde karar üretilerek Vakıflar İdaresi’nin camilerin borçlarının bir bölümü olan 200 bin TL’yi Kıb-Tek’e yatırdığını anlatan Arkan, Kıb-Tek’in de buna karşılık camilere yeniden elektrik enerjisi verme kararı aldığını, bu akşam bütün camilere elektrik verilmesini beklediklerini vurguladı.

Bulunanın ara çözüm olduğunu, Bayramdan sonra görüşmelerin devam edeceğini kaydeden Işılay Arkan, kalan elektrik borcunun devlet ve Vakıflar İdaresi’nin katkılarıyla ödenip uzun vadeli bir çözüm üretebilmek için, Din İşleri Başkanlığı’nın ek bütçe hazırlaması gerektiğini anlattı.

Din İşleri Başkanlığı’nın ek bütçeyi yapıp kendilerine sunması gerektiğinin altını çizen Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Işılay Arkan, Bayram sonrası yapılacak görüşmelerde soruna çözüm bulacaklarına olan inancını dile getirdi. 
Editör: TE Bilisim