Hizmet-Sen, Gazimağusa’da 5 Haziran Perşembe akşamı Buğday Camii’nde müzik konseri verilecek olmasını kınayıp protesto etti.

Sendika Genel Başkanı Mehmet Kurumanastırlı, yayınladığı bildiride, “Ülkemizde başka bir yer kalmamış gibi, müzik konserlerini ibadethanelerde yapmak, inanan milyarlarca insanla dalga geçmektir” iddiasında bulundu ve konsere karşı çıkacaklarını kaydetti.

Camilerin mevzuat gereği Vakıf malı olduğunu ve hiç kimsenin Vakıf mallarını amaç dışı kullanım için, hiçbir kuruma ve kuruluşa verme hakkı bulunmadığını ileri süren Kurumanastırlı, bunun yasadışı bir uygulama olduğunu iddia etti ve hükümeti buna son vermeye çağırdı.

Kurumanastırlı, Hizmet-Sen’in birkaç ay önce yayınladığı bildiride, Buğday Camii’nin Gazimağusa Belediyesi’ne verilmesine karşı çıktığını hatırlatarak, “Bu konser ile karşı çıkmakla ne kadar haklı olduğumuzu bir kez daha görüyoruz. Gazimağusa Belediyesi , Buğday Camii’ni Kıbrıs Türk halkına hemen iade etmelidir. Vakıflar Dairesi bu yanlışa ortak olmamalıdır” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim