Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu, Orman Dairesi’ne bağlı Alevkayası’nda bulunan Çam Kese Böceğiyle Biyolojik Mücadele Laboratuarı’nda yapılan çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgiler aldı çalışmaları yakından izledi.

Amcaoğlu, Orman Dairesi müdür ve personelinin sürdüğü biyolojik mücadele ile çam kese böceğine karşı çalışmaların sürdüğünü, sadece biyolojik değil mekanik mücadelenin de ekiplerle birlikte yürütüldüğünü, bir müddet sonra yaşanan olumsuzlukları bu mücadele yöntemleri ile giderilebilineceğini, bu uzun soluklu çalışmaları titizlikle sürdüren Orman Dairesi müdür ve personeline teşekkür etmek istediğini söyledi.

Anavatan Türkiye’nin de bu çalışmada büyük katkısı bulunduğunu söyleyen Amcaoğlu, biyolojik mücadele için kullanılan bu böceklerin ülkemize temininde Türkiye’nin desteği olduğunu çalışmaların hızla sürdüğünü belirtti.

Orman Dairesi Müdürü İrfan Tansel Demir ise, çalışmalarla ilgili bilgileri Amcaoğlu’na aktardı. Demir, şuanda uygulanan bu yöntemin çam kese böceği ile mücadelede etkin sonuçlar yaratacağını, bu mücadelede kullanılacak böceklerin ülkemiz iklim koşulları nedeniyle Türkiye’den temin edildiklerini, ekiplerin bu böceğin üretilmesi ve çoğalması için laboratuarda büyük özveri ile çalıştıklarını bundan böyle çalışmaların biyolojik olarak devam edeceğini belirtti.
 
Editör: TE Bilisim