UBP Milletvekili Aytaç Çaluda, “Görevi Kötüye Kullanma” suçundan mahkemenin hakkında verdiği beraat kararının ardından basın toplantısı düzenledi. Avukatı Mustafa Asena ile birlikte düzenlediği basın toplantısında , 2014 yılında polise verdiği ifade dışında konuyla ilgili hiçbir gelişme yaşanmadığını ancak 2018 yılında dönemin CTP-HP-TDP-DP  4’lü koalisyon Hükümeti döneminde konunun Meclise taşınarak dokunulmazlığının kaldırılması sürecinin başlatılması için harekete geçildiğini hatırlattı.

Çaluda, bunun akabinde Meclis Genel Kurulunda gerçekleştirilen açık oylamada kendisi de dahil olmaz üzere 34 vekilin kabul oyu ile yasama dokunulmazlığının kaldırıldığını ve yargı sürecinin başlatıldığını kaydetti. O zaman yaşanan hukuki süreçte “Görevi Kötüye kullanma ve Tüzüğe aykırı hareket suçlamalarına Evrak sahteciliği suçu da eklenerek yerek yargılanmanın ağır Ceza Mahkemesine sevk etmek istediğini hatırlatan Çaluda, ancak 13 Mart 2020 tarihinde Başsavcılık tarafından açıklanan ithamnamede Aytaç Çaluda’nın bu safhada yargılanmasının askıya alındığının belirtildiğini, bu kararla birlite Evrak sahteciliği suçlamasının da düşmüş olduğunu söyledi. “Böylesi bir meseleden yargılanmak ve üstelik milletvekili seçildikten sonra  dokunulmazlığımın kaldırılması ile birlikte yargı sürecinin başlatılmış olması birilerinin siyasi rant elde etme çabasından başka bir şey değildir, beni günah keçisi yaptıklarını kamu vicdanı iyi bilmektedir” diyen Çaluda, yaklaşık 3 yıl boyunca devam eden hukuk mücadelesinde  en nihayetinde “Görevi kötüye kullanma “ suçundan beraat ettiğini dile getirdi.

“Tüzüğe aykırı Hareket” suçu hakkındaki mahkeme kararının ise birkaç gün sonra kesinleşeceğini ifade eden Çaluda, ancak bazı haber sitelerinin hakkında yalan haber yapmaya devam ettiklerini belirtti. Dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle gerçekleştirilen oylamada kendisinin de ‘EVET’ oyu kullandığını hatırlatan Çaluda, bunu yapma gerekçesinin yaptığı insani işlerin suç olmadığını bilmesinden kaynaklandığını söyledi. Aytaç Çaluda,  kendisinin toplum nezdinde aklanmış olmasının ülkedeki siyasetçilere olan güvenin geri kazanılmasına katkı yapacağını da belirtti. Çaluda, ülkede eskiden gelen siyasi yolsuzlukların araştırılması için bir an evvel Meclis Komitesi kurulması gerektiğinin de altını çizdi. ,

Haftalık gıda analiz sonuçları açıklandı Haftalık gıda analiz sonuçları açıklandı

Editör: Haber Merkezi