Ulusal Birlik Partisi (UBP), Güzelyurt bölgesinde “genişletilmiş bölge toplantısı” yaptı.

28 Temmuz’da yapılacak erken seçime yönelik dün akşam yapılan toplantıda UBP Genel Başkanı ve Başbakan İrsen Küçük ve eşi Gülin Küçük, Güzelyurt İlçe Başkanı ve Milletvekili Ahmet Çaluda, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan, Milletvekili Kemal Dürüst, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ile Lefke Belediye Başkanı Mehmet Zafer de hazır bulundu.

Toplantı, UBP Güzelyurt Kadın Kolları Başkanı Göken Tanaydın’ın açılış konuşmasıyla başladı. Tanaydın konuşmasında, KKTC’yi yaşatmaya ant içtiklerini ve aralarına nifak tohumları ekmeye çalışanlara geçit vermeyeceklerini belirterek, “Bu yolları yılmadan, yorulmadan hep birlikte yürüyeceğiz. Yolumuz açık olsun, yolumuz sizin yolunuzdur Sayın Genel Başkanımız” dedi.

ÇALUDA

Daha sonra söz alan UBP Güzelyurt İlçe Başkanı Ahmet Çaluda, siyaset tarihinde bazı anların unutulamayacağını belirterek, şöyle konuştu:

“İşte UBP’nin temiz oyları ile UBP’nin çatısı altında kendilerine hizmet etmek üzere görevlendirilmiş bazı arkadaşlarımızın yaptığı da bu unutulmayacak olanlar arasına kendisini yazdırmıştır. Arkalarındaki gücün sizin onlara verdiğiniz güç değil de, kendi şahsi güçleri olduğu şeklinde bir gaflete düşerek onlar vekil yapan sizleri terk etmişlerdir. Sadece terk etmekle kalmamışlar, muhalefet üç partiyle işbirliği yaparak kendi partilerinin hükümetini düşürdüler. Bu tarihi ihanet asla unutulmaz.”

Partililere sağduyularını dinleme çağrısı yapan Çaluda şunları kaydetti:

“Bu parti birinin, ikisinin partisi değildir. Bu parti artık kabuğunu değiştirmiştir. Kimin partimizi, kimin sadece kendini ve çevresini istediğini bilmektesiniz. Siz vicdanınızı aklınızı ve sağduyunuzu dinleyiniz. Bu onlara doğru yolu gösterecektir. Önümüzde dik bir yokuş var. 28 Temmuz’da halk sandık başında doğru ile eğriyi birbirinden ayıracaktır.”

KÜÇÜK: “SIĞINACAĞIMIZ TEK LİMAN HALKTIR, UBP’LİLERDİR”

UBP Genel Başkanı ve Başbakan İrsen Küçük de toplantıda yaptığı konuşmada, İlçe Başkanı Ahmet Çaluda’nın sözlerine katıldığını belirtti. Ülkede “her zaman için seçime hazır tek partinin UBP olduğu” görüşünü yineleyen Küçük, “Biz sizlere güveniyoruz ve bir kez daha 28 Temmuz’da, çıktığımız bu yolda inşallah sonuna kadar partimizi tek başına yeniden iktidar yapmak için mücadelemizi sürdüreceğiz. Biz halkımıza inanırız, biz UBP’liler güveniriz, bizim uğraşacağımız, sığınacağımız tek liman vardır. Bu da sizsiniz kardeşlerim, halktır, UBP’lilerdir” dedi.

Kendilerinin UBP olarak kimseden menfaat beklemediklerini belirten Küçük, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ancak UBP’de kalamayanlar, UBP’de yaşam bulamayanlar parti demokrasisini, ülke demokrasisini hazmedemeyenler tabii ki halka değil, bazı makamlara ve bazı siyasal partilere başvuracaklardır. Bizim gibi size, halka ve UBP’lilere başvurma yerine, suni olarak yarattıkları sorunlarla kişilere sığınarak yaşamlarını sürdürmeye çalışacaklardır. Ancak buna ‘dur’ diyecek olan sizsiniz kardeşlerim, Güzelyurtlulardır, Lefkelilerdir…”

Küçük, sekiz milletvekiliyle ilgili olarak “UBP’ye ihanet ederek, iktidara getirdikleri hükümeti arkasından vurarak muhalefet partileriyle bir olup hükümeti düşürme yoluna gidenler ve parti içi demokrasiyi hazmedemeyenler” ifadelerini kullandığı konuşmasında, “Demokrasiye inanmayanlar, bizi da anti demokratik olarak sevk etmeye çalışanlara pirim vermeyince partimizi daha da hançerleyerek soluğu başka partiler ve başka makamların yanında almışlardır. Arkadaşlar, halktan kopan, UBP tabanından kopan politikacıların yaşam süresi çok kısadır” dedi.

“UBP HİZMET PARTİSİDİR”

UBP Genel Başkanı ve Başbakan İrsen Küçük, 28 Temmuz erken seçimlerine gidilirken, daha yapacak birçok hizmetlerinin olduğunu belirterek, “UBP Hizmet partisidir. Dolayısıyla bu yolda ilerlerken, önümüze çıkacak olan başarı ve iktidarla birlikte yeniden ülkemizin yatırımlarını, icraatlarını hep birlikte açacak, ülkenin ekonomisini çok daha iyi bir duruma getirip yanımızdaki Anavatanımız Türkiye ile birlikte ülkemizin adım adım kalkınması için çalışacağız. Biz gücümüzü halktan alırız” şeklinde konuştu.

Küçük, Güzelyurt’ta “seçim startını” verdiklerini belirterek, “Bu startla birlikte 28 Temmuz’da yeniden partimizi iktidar yapmak için tüm gücümüzle sizlerle birlikte çalışacağız” dedi ve şöyle devam etti:

“Erken seçim kararı aldığımız için Anayasamız gereği hükümetin istifasını Sayın Cumhurbaşkanımıza sunduk. Sayın Cumhurbaşkanımız da siyasi partilerle hükümeti kurma görevi konusunda görüşmeler başlamıştır. Biz hükümetin istifasını Sayın Cumhurbaşkanımıza sunarken, kendisine Meclisimizin aldığı karara, yasalara saygılı olduğumuzu söyledik. Biz Anayasamızdaki gerekli görevleri yerine getirdiğimizi ve o andan itibaren de görevin artık Sayın Cumhurbaşkanımızın olduğunu ve kendisinin de Anayasamızın öngördüğü şekilde tarafsızlık ilkelerine uymasının görevi olduğunu söyleyerek, bu icraatınızın takipçisi olacağımızı belirttik.”

UBP Genel Başkanı ve Başbakan İrsen Küçük, 2010 yılında da kendisinin başkanlığında 24 milletvekili ile kurulan hükümetin muhalefet destekli güvenoyu aldığını, daha sonra hükümet programının da muhalefet desteğiyle onay aldığını anımsatarak “Biz milletvekili sayımızı daha sonra 30’ çıkardık. Partimizi rahat bir iktidar noktasına taşıdık. Ama bazı kesimler yapılan hizmetlerden ve yatırımlardan endişe duymaya başladı” dedi.

Türkiye ile olan ilişkileri, ülkede yapılan yatırımlar ve son olarak 2013-14-15 yılları için Türkiye ile birlikte yaptıkları protokolle sağlanan 3 Milyar 300 Milyon TL katkının, yatırımların %50 artmasının, eğitim ve turizm sektöründeki gelişmelerin bazı çevreleri rahatsız ettiğini ifade eden Küçük, “Bunlar ciddi olaylar, büyük gelişmelerdir. Anavatanımızdan önümüzdeki yıl Mart ayında gelecek olan 73 Milyon Metre Küp su ciddi yatırımlardır. Bunlar birçok çevrelerin uykusunu kaçırmıştır. Bunlar partimizin Anavatanımızla birlikte ortaya koyduğu icraatlardır” dedi.

Annan Planı döneminde fert başına düşen gelir 15 bin dolar iken, bunun 2007-8-9 yıllarında 13 bine düştüğü ancak 2010 yılında hükümete gelerek bu oranı 15 bin 500 dolara çıkardıklarını anlatan Küçük, “Hedefimiz bunu 17.000 dolara çıkarmaktı. İşte ülkenin gelişmesi budur. Bundan ürken bazı çevreler bizi hükümetten düşürmek için anti demokratik yöntemlerle içimizdeki 8’lerle birlikte bize komplo ve ihanet yaparcasına bizden ayrılıp bizim rakibimiz olan partilerle işbirliği yaparak hükümet düşürme yoluna gitmişlerdir” şeklinde konuştu.

İrsen Küçük, 28 Temmuz tarihinde yapılacak olan erken genel seçimlerden sonra, yeni dönemde bu icraatlarının artarak devam edeceğini ve bu icraatların UBP Hükümetleri döneminde devam edeceğini ifade ederek, sözlerini “İnancım, sizlerle birlikte bir kez daha yürüdüğümüz bu yollarda hep birlikte yürümeye devam edeceğiz ve sonuçta yeniden sandıklardan tek başımıza iktidar çıkacağız. Size olan güvenim tamdır. Şimdiden 28 Temmuz kutlu olsun, hayırlı olsun” diyerek tamamladı. 
Editör: TE Bilisim