Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanlığı, Belediye Emekçileri Sendikası (BES) yöneticisi de olan LTB çalışanı Deniz Kayabaşı’nın Disiplin Kurulu’na sevk edilmesi konusunda kamuoyuna açıklamada bulundu.
Yapılan açıklamada sözkonusu kişinin bir süreden beridir başta sosyal paylaşım siteleri olmak üzere birçok yerde LTB ve LTB Başkanı aleyhine kışkırtıcı davranışlara girişmesi nedeniyle hakkında böyle bir disiplin soruşturmasına gerek görüldüğü belirtildi.
Açıklamada ayrıca yapıcı yöndeki her eleştiriye saygı duyulabileceği, ancak bir çalışan da olan Kayabaşı’nın belediyemize zarar verme yönündeki hareketlerinin kabul edilemeyeceği dile getirildi.

“İmzaladıkları protokol nedeni ile ek mesai verilemiyor”
Kayabaşı’nın özellikle Defin İşleri Şubesi personellerine yönelik “ek mesai vermiyorlarsa çalışmayın” yönündeki kışkırtıcı konuşmalarının saptandığı belirtildi. Bu kişinin de içinde bulunduğu bir önceki BES yönetiminin dönemin hükümetinden maaş ödemeleri için alınan 6 milyon TL’lik protokole imza attığı hatırlatılan açıklamada, ilgili şahsın bu protokol uyarınca ek mesai harcamalarının olmayacağının bilmesine rağmen bu yönde çalışanları kışkırtmasının iyi niyetle bağdaşmadığı vurguladı. Belediyenin zaten ek mesai harcayacak gücü olmadığı ifade edilen açıklamada, birçok çalışanın da ek mesai almadan görev yaptığı ve böyle bir talepte bulunmadığı vurgulandı.

“Tavırlarının sendikal anlayış ile uzaktan yakından ilgisi yok”
Bir kişinin sendika yöneticisi olmasının dilediği her şeyi yapabileceği anlamına gelmemesi gerektiği kaydedilen açıklamada, Kayabaşı’nın mevcut tavırlarının bir sendikal anlayış ile uzaktan yakından ilgisi olmadığının açık olduğunun altı çizildi.

Editör: TE Bilisim