KAMU-İŞ Genel Başkanı Sami Dilek, Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) personeline zorla ve baskıyla sendika değiştirildiğine yönelik iddiaları yalanlayarak, çalışanların üye olacakları sendikayı özgür iradeleriyle seçtiğini söyledi.

Kurumda, üst kademede yaşanan emeklilikler, yeni yasanın hayata geçmesi ve yeni yapılanma çerçevesinde sıkıntılı günler yaşandığın belirten Dilek, terfilerin tamamlanması ve yeni personel istihdam edilmesinin ardından yeni bir döneme girildiğini kaydetti. 

Dilek, eski ve yeni personelin uyum sürecinin başarıyla aşıldığını, personelin büyük çoğunluğunun huzurlu ve motive bir şekilde çalışmalarını sürdürmesinin sağlandığını ifade etti.

Bazı kişilerin sistemin düzgün bir şekilde işleyişinden rahatsızlık duyduğunu söyleyen Dilek, bu kişilerin kurum içinde çözülmesi gereken sorunları, ajansın dışına aktardığını ve çalışanların sorunlarla boğuştuğu imajını vermeye çalıştıklarını, bunun yanlış olduğunu kaydetti.

“HUZURSUZLUK VE MOTİVASYONSUZLUK ASGARİYE İNDİRİLDİ”

Ajansta bulunan eksikliklerin, sendika, müdüriyet, yönetim kurulu ve personelin katkıları ile giderileceğini söyledi. Dilek, geçmişte personelin çoğunda olan huzursuzluk ve motivasyonsuzluğun en aza indirildiğini belirtti.

Dilek şunları kaydetti:

“Üzüntüyle belirtmeliyiz ki şu anda sistemin düzgün bir şekilde işleyişinden rahatsızlık duyan bazı kişilerin, kendi ihtiras ve kaprisleri doğrultusunda hareketle kendi içlerinde çözülmesi lazım gelen sorunları TAK Ajansı’nın dışına aktarmaları ve TAK çalışanlarının sorunlarla boğuştuğu imajını vermeleri son derece yanlıştır.

11 Mart 2013 tarihinde KKTC Meclisi birleşiminde TAK Ajansı’nın 2013 yılı bütçesi görüşülürken, 2011 yılında geçen ve uygulamaya konulan yeni TAK Yasası’nın eksiklikleri dile getirildi ve yapılan terfilerde makamların verildiği ancak karşılığı olan baremlerin uygulamaya girmediği vurgulandı. Yapılan bu eleştiriyi saygıyla karşılıyoruz ve kendilerine teşekkür ediyoruz.”

Ajansta “zorla, baskıyla sendika değiştiriliyor” ifadelerine asla katılmadığını vurgulayan Dilek, TAK çalışanlarının sendikalarını kendi özgür iradeleriyle seçtiğini ifade etti.

Dilek, ajans personelinin yeni yapılanmaların ardından, bireysel çıkarların değil, ajansın çıkarlarının ön planda tutulması, habercilik açısından gelişim için adımlar atılması ve kurumun çıkarlara alet edilmemesi beklentisi içinde olduğunu söyledi.

Dilek, sendikanın, personel ile birlikte, ajansın, KKTC’de ve dünyada yaşanan olay, olgu ve gelişmeleri, çağdaş habercilik ilkeleri ve tarafsızlık ilkesi doğrultusunda haberleştirerek, halkın bilgisine sunacak şekilde yayınlanmasını desteklediğini ifade etti.

Editör: TE Bilisim