Nüfusumuza  oranla  kanser hastalığının en çok görüldüğü ve bu illete en çok kurban veren ülkeyiz.

             Gün geçmiyor ki, kansere bir can verilmesin.

            Gıda güvenliğinin tam olarak sağlanamadığı, zehir saçan santral bacaları ve sağlıksız koşullardaki hizmet binaları kanseri tetiklemektedir.

            Birçok Bazı Kamu binalarında olduğu gibi, Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanlığı gibi önemli bir kurumumuzun hizmet verdiği binasıda içler acısı bir durumdadır.

             Öncesinde konut olarak kullanılan bu binada 30-40 personel görev yapmaktadır.

             Yağmurlu havalarda duvarlarından ve çatıdan akan yağmurlar elektrik prizlerine dolmaktadır.

             Çatı katında bulunan sınav sorularının basıldığı odada ne havalandırma ne de bir pencere bulunmamaktadır. Bu odada çalışan personel elektromanyetik dalga saçan cihazlarla içiçe çalışmakta ve normal limitlerin  dört kat üstünde manyetik dalga  oluşturan bu ortamda çalışanların tümünde başağrısı, yorgunluk hissi ve psikolojik moral bozukluğu oluşmaktadır.

             Cihazların yanındaki canlı  saksı bitkileri dahi 10 gün içerisinde erimişlerdir.

            Sorular basılırken çıkan kimyasal kokulardan içerde durmak mümkün değilken tek bir pencerenin dahi olmayışı çalışanların sağlıklarını ciddi şekilde olumsuz etkilemektedir.

             Kamu Hizmeti Komisyonunda yetkili olan sendikamız, bu konuyla ilgili olarak Başbakan Yardımcımız, Ekonomi ,Turizm Kültür ve Spor Bakanı Sn. Serdar Denktaş'ın duyarlılık göstererek, bakanlığında kullanılmayan dördüncü ve beşinci katların tümünü Kamu Hizmeti Komisyonuna vermesini insan sağlığına verilen bir değer olarak taktirle karşılamıştır. Ancak,  Maliye Bakanlığı tüm ısrarlara rağmen bu  katların donanımı için gerekli olan ödeneği vermemiştir.

            Bunun üzerine 18 Aralık 2014 tarihinde Kamu Hizmetindeki üyelerimizle birlikte bir uyarı eylemi yaparak, maliyeyi insan sağlığına duyarlı olmaya çağırmış, aksi durumda da eylemlerimizi maliye önüne taşıyacağımızı belirtmiştik...

            Partizanlığa ve  partizan istihdamlara para bulan, vergi hırsızlarının borçlarına " Af " çıkartanlar insan hayatını önemsememiştir.

            Kamu Hizmeti Komisyonunda çalışanların bu sağlıksız koşullarda hizmet vermesine seyirci kalınması kabul edilemez bir durumdur.

            Maliye Bakanlığının Kamu Hizmetinin yeni binası için gerekli donanım ihtiyacına vermediği parayı, TC Yardım Heyeti 240 Bin TL olarak ayırarak maliyede bloke ettirmiştir.

            Tüm keşif bedelleri ve projeleride hazırlanıp, ihaleye çıkılması için gereken işlemler yapılmış olup, dosya Kamu Hizmetince ihale Komisyonuna iletilmiştir

. Artık merkezi ihale komisyonunun bu işi oyalamadan ihaleye çıkarak sonlandırması gerekmektedir ki; seçim yasaklarından sonra hemen  Kamu Hizmeti Komisyonu yeni binasında hizmet  verebilsin ve çalışanlarda  Kanser riskinden kurtulsunlar.

 

 

Mehmet Özkardaş

Genel Başkan

Editör: TE Bilisim