Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Girne İlçesi, bölgelerde kurulan örgütlere üye kişilerin kaynaşması ve TDP’ye yeni katılımlara yönelik resepsiyon düzenledi.

Girne İlçesi’nin yeni taşındığı binasında gerçekleşen etkinliğe, TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, Genel Sekreter Cemal Özyiğit, Gazimağusa Milletvekili Hüseyin Angolemli, Girne İlçe Başkanı Zeki Çeler, Girne Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda üye ve sempatizan katıldı.

Girne İlçe Başkanı Zeki Çeler ile Genel Başkan Mehmet Çakıcı’nın birer konuşma yaptığı etkinliğin sonunda, Karaoğlanoğlu Örgüt Başkanı Turhan Özdilek, Çamlıbel Bucağı Örgüt Başkanı Fırat Yoran ve Tepebaşı Örgüt Başkanı Özcan Bıçaklı ile  TDP’ye yeni katılan diğer üyelere rozetleri takıldı. Girne İlçe Başkanı Zeki Çeler son haftalarda TDP Girne İlçesine 63 kişinin üye olarak katıldığını açıkladı.

ÇAKICI

TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı TDP’nin her geçen gün geliştiğine ve yolunda emin adımlarla ilerlediğine işaret ederek, bu yolun erken ve kalıcı bir çözüm, gerçek anlamda bir demokrasi, yeni bir düzen ve yeni bir rejim yolu olduğunu söyledi.

Ülkedeki değişime Lefkoşa Türk Belediyesi’nden başlayacaklarını ifade eden Çakıcı, TDP’nin Lefkoşa Belediye seçimleri ardından genel seçimlerde de hükümeti belirleyen parti olacağına inanç belirtti.

Konuşmasında hükümete eleştirilerde bulunan Çakıcı, TDP’nin projeleri hakkında da bilgi verdi.

ÇELER

TDP Girne İlçe Başkanı Zeki Çeler, 1976-81 yılları arasında Ziya Rızkı’nın başkanlığı dönemde ilçe binası olarak kullanılan binaya tekrar taşınmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

O dönemlerin TKP’nin parladığı dönemler olduğunu anımsatan Çeler, gerçekleşen katılımlar ve halkın desteği ile geçmişteki güçlü ve parlak dönemler düzeyine  hızla ilerlediklerini belirtti.

Çeler, TDP’ye katılan, örgüt kurulmasına yardım eden kişilerle birlikte, toplumsal varoluş mücadelesinin çok daha ileriye taşınacağına dikkat çekti.

Editör: TE Bilisim